perfect-snacks-LIfFgPaO2w0-unsplash

Jeste li već čuli za Juky Flips? Zdravi ‘smokić’ iz Vrgorca koji u sebi sadrži tek tri sastojka

GREEN_300_listici_sredina

Omiljena grickalica koja je u potpunosti domaći proizvod

Baš kao što rođendan ne možemo zamisliti bez torte, tako ni sva druga druženja ne možemo zamisliti bez grickalica. Jedna od njih je mnogima omiljena. Naravno da je riječ o flipsu kojeg jednako obožavaju i djeca, ali i strariji. Mi vam predstavljamo priču o jednom, nešto zdravijem "smokiću" koji je u potpunosti hrvatski proizvod i ima samo tri sastojka u sebi.

Kad bi ste pitali većinu djece, ali i one koji se tako osjećaju koja im je najdraža grickalica, zasigurno bi odgovor bio flips. Flips, smoki, smokić kako god nazivali ovaj slani proizvod, već je desetljećima nezaobilazan “slani grijeh” na mnogim rođendanima i druženjima. Njegov sastav nije uvijek najzdravija vrsta grickalica, no što kad bi vam netko rekao da i flips može biti jednako zdrav koliko i ukusan? Jedan takav zasigurno je i Juky, gluten free flips. Riječ je o domaćem proizvodu, trgovine Jukić porijeklom iz Vrgorca koji se izdvaja od mnogih u asortimanu po tome što u sebi sadrži tek tri sastojka; kukuruznu krupicu, suncokretovo ulje i morsku sol. Ovi ga sastojci napravljeni u Hrvatskoj još ga dodatno čine stopostotnim domaćim proizvodom. “Kada je obitelj Jukić 2017. godine došla na ideju proizvodnje flipsa koji je budio nostalgiju za ranijim danima i prvim grickalicama, odlučilo se kako bi Juky mogao biti dobra priča o povratku kukuruznog flipsa. Također, Juky je namijenjen svim dobnim uzrastima i to ga činim smokićem namijenjenim baš svima, uz to je i gluten free proizvod, pa tko ga ne bi volio?”, rekli su nam iz trgovine Jukić.

Proizvod ne sadrži nikakve dodatke, aditive ni umjetna bojila. “Potaknuti činjenicom kako se na zdravu prehranu ne daje prevelika važnost, naš cilj je bio stvoriti zdravu i ukusnu grickalicu i pokušati potaknuti i ostale da shvate kako zdrave prehrambene navike nisu samo trend, a politika o zdravoj prehrani na policama da bude sve više i više zastupljenija”, poručuju iz Jukića.

Tijekom ovih godina koliko brend flipsa postoji, ambalaža Juky-ja se mijenjala, a kako su nam otkrili, pravilnim odlaganjem, vrećicu nakon korištenja moguće je reciklirati. Juky flips trenutno se može naći na policama trgovina poput: Studenac, Victa, Lonia, Pivac, Delfin Zagreb, Kaufland (Dalmacija), Pemo, Apfel, DMD  Makarska, Dobro Jutro pekarne, Karmel Metković, Makro Feniks Split, a uskoro se nadaju kako će zdravija varijanta popularne grickalice stići i u druge trgovine.

PHOTOS BY: press, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.