Što jednostavnije i što kraće zadržavanje u kuhinji. Ovako otprilike svi opisujemo ljetnu gastronomiju koju spremamo na moru ili u svom domu. Vrućine nas naprosto mame na izležavanje u hladovini ili u klimatiziranom dnevnom boravku uz minimalan trud oko spravljanja jela. Jednako je i s čišćenjem posuđa nakon objeda. Mi smo za vas izdvojili nekoliko jela za koje će vam treba svega jedan lonac da ih pripremite, a k tome su još i stopostotno zdrava, ukusna i prilagođena onima koji preferiraju vegansku prehranu.
Tandoori Quinoa
Za ovo jelo bit će vam potrebno svega nešto više od 30 minuta. Sve što vam je potrebno je jedna tava na kojoj ćete dinstati povrće, dodati začine i naposljetku kvinoju.
Vege okruglice u umaku s povrćem
Ovo je savršeno jelo kada ste u stisci s vremenom, ali želite napraviti ukusan ručak za svoju obitelj. Trebat će vam smrznute okruglice (u supermarketima se nude i one na biljnoj bazi) i puno svježeg povrća. Iako na videu možete dobiti i recept kako napraviti okruglice, naravno da već možete kupiti i gotove.
Stir-Fry rezanci i povrće
Ako slučajno imate wok u svojoj kuhinji, iskoristite ga za brzo prženje koje ne oduzima malo vremena. Pomiješajte brzu marinadu od sezamovog ulja, češnjaka i soja umaka, ubacite biljne proteine poput tofua ili tempeha i bilo koje povrće koje vam se nađe pri ruci, a zatim pržite s rižinim rezancima! Pospite sezamom.
Veganska miso juha
Sve što trebate je miso, tofu, zeleni luk, enoki gljive i alge po vašem izboru. Uživajte!
Vege Mapo tofu
Bezmesna verzija slavnog sečuanskog jela Mapo Tofu. Može se raditi u velikom loncu za cijelu obitelj, samo poslužite s rižom.