kuća budućnosti naslovna

Je li ovo kuća budućnosti? Otporna na požare, jake vjetrove, a ekonomična i eco-friendly

GREEN_300_listici_sredina

Prihvatljiva za okoliš

Male su kuće sve popularnije među poklonicima održivog stanovanja, a vođeni zelenim politikama, i arhitekti su se počeli prilagođavati novim mjerilima vrednovanja. Ono što je počelo kao simpatičan trend, sada postaje ozbiljna opcija za stambeni prostor.

Riječ je o maloj kući, kao rješenju za stanovanje, kojom se štedi prostor i koja je ekološki prihvatljiva jer smanjuje opterećenje na okoliš – dakle, nove kuće budućnosti moraju biti jednostavne i minimalističke, ekonomične, te prilagodljive svim ekstremnim vremenskim uvjetima koje nam predviđaju zbog klimatskih promjena. Kalifornijska tvrtka Podform nedavno je upravo lansirala na tržište jednu takvu kuću, ali budući da je uz sve što nudi, i “pametna”, zasad će biti stambeno rješenje samo onima dubljega džepa.

Kuća budućnosti

Kuća je dobila naziv Pod Studio, a tvrde arhitekti da trenutno na tržištu nema pametnije kuće. Ova jedinstvena mala kuća može se proširiti do tri puta od svoje originalne veličine! Početna veličina Pod Studija iznosi 15 kvadratnih metara, međutim, u roku od 15 minuta može se pretvoriti u 45 kvadratna metra!

Kućicu možete prenijeti na lokaciju koju želite i nisu vam potrebni temelji budući da je postavljena na ugrađene hidrauličke stupove. Opremljena je solarnim panelima i pametnom tehnologijom koja se može kontrolirati putem aplikacije, sustavima za pohranu energije i ugrađenim spremnicima za vodu i otpadne vode.

Otporna na vjetrove i požar

Pod Studio iznimno je izdržljiv! Kućica je izgrađena od čelika i aluminija te ima sustav solarnih tendi koji pruža zaštitu od vjetrova jačine od čak 160 km/h te može izdržati požar do 90 minuta.

kuća budućnosti

 

 

 

 

 

 

 

 

Opremljena je četirima ugradbenim kamerama i vratima koja se zaključavaju tehnologijom Touch-ID. Umjetna inteligencija koristi se za analizu podataka o vodi, električnoj energiji i vremenu, pružajući stanarima informacije poput “otvori zavjese” i “upalite grijač”.

PHOTOS BY: YouTube Screenshot / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.