Stigla je sezona voća kojeg obožavaju gotovo svi, a osim što su ukusne, jagode imaju brojne benefite za zdravlje te mogu spriječiti nastanak bolesti. Konkretnije, brojna su istraživanja pokazala da konzumacija jagoda može spriječiti nastanak raka dojke, jednjaka, kože, debelog crijeva, prostate i gušterače.
Danas vam, u suradnji s najvećom platformom za recepte – Coolinarikom, donosimo sjajan recept za mousse od ovog ukusnog, slatkog voća kojeg smo jedva dočekali!
Kao i većina starinskih, nekad jednostavnih slastica i slatke se pjenice danas obično razdvajaju na dva osnovna okusa, okus čokolade ili kave te voćni, a katkad i jedna uz drugu čine osvježavajući sklad.
Sastojci
700 g jagoda
300 ml tučenog slatkog vrhnja
150 g mascarponea
1-2 žlice bijelog ruma
70 g šećera u prahu
listići metvice
Priprema
1) Jagode očistite, operite, ocijedite i narežite na komadiće.
2) Dio jagoda ostavite za ukrašavanje, a ostale izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, rumom, sirom i tučenim slatkim vrhnjem.
Posluživanje
Kremu rasporedite u odgovarajuće čaše i dobro ohladite. Ohlađenu kremu ukrasite jagodama, tučenim slatkim vrhnjem i listićima metvice.
Savjet: Pjenicu možete pripremiti i s nekim drugim bobičastim voćem (maline, borovnice).