Isprobali smo najjednostavniji i najbolji recept za mousse od jagoda kojeg morate probati

GREEN_300_listici_sredina

Samo dva koraka pripreme!

Donosimo provjeren recept za mousse od jagoda!

Stigla je sezona voća kojeg obožavaju gotovo svi, a osim što su ukusne, jagode imaju brojne benefite za zdravlje te mogu spriječiti nastanak bolesti. Konkretnije, brojna su istraživanja pokazala da konzumacija jagoda može spriječiti nastanak raka dojke, jednjaka, kože, debelog crijeva, prostate i gušterače.

Danas vam, u suradnji s najvećom platformom za recepte – Coolinarikom, donosimo sjajan recept za mousse od ovog ukusnog, slatkog voća kojeg smo jedva dočekali!

Kao i većina starinskih, nekad jednostavnih slastica i slatke se pjenice danas obično razdvajaju na dva osnovna okusa, okus čokolade ili kave te voćni, a katkad i jedna uz drugu čine osvježavajući sklad.

Sastojci 

700 g jagoda

300 ml tučenog slatkog vrhnja

150 g mascarponea

1-2 žlice bijelog ruma

70 g šećera u prahu

Dolcela Vanilin šećer

listići metvice

Priprema

1) Jagode očistite, operite, ocijedite i narežite na komadiće.

2) Dio jagoda ostavite za ukrašavanje, a ostale izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, rumom, sirom i tučenim slatkim vrhnjem.

Posluživanje 

Kremu rasporedite u odgovarajuće čaše i dobro ohladite. Ohlađenu kremu ukrasite jagodama, tučenim slatkim vrhnjem i listićima metvice.

Savjet: Pjenicu možete pripremiti i s nekim drugim bobičastim voćem (maline, borovnice).

PHOTOS BY: Coolinarika, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.