content-pixie-dQdidy_EGck-unsplash

Imamo sjajne novosti: Na Hvaru će se održati prvi festival penjanja!

GREEN_300_listici_sredina

Donosimo detalje o programu

Festival je organiziran u suradnji lokalne penjačke zajednice s Turističkom zajednicom općine Jelsa i organizira se na tri lokacije na otoku Hvaru od 8.-11.6.2023.g. Baza festivala je kamp Mina u Jelsi.

Nevjerojatni pregledi, prekrasna priroda, predavanje i kupanje pored stijena dio su fantastične ponude novog festivala na Hvaru. Naime, najavljen je prvi festival penjanja na impresivnim lokacijama Vela Stiniva, Pokrivenik i Lučišća!

Sjajna je to prilika za sve ljubitelje penjanja, početnike ili malo naprednije penjače, budući da je otok Hvar odlična penjačka destinacija s čak 10 lokaliteta za penjanje i gotovo 500 penjačkih smjerova.

Kako navodi Morski.hr, očekuju vas zanimljiva predavanja, večernji party i besplatan prijevoz na penjališta u sklopu festivala

Fantastične rute 

Većina penjačkih područja je tik do mora ili s pogledom na more.

Festival je organiziran u suradnji lokalne penjačke zajednice s Turističkom zajednicom općine Jelsa i organizira se na tri lokacije na otoku Hvaru od 8.-11.6.2023.g. Baza festivala je kamp Mina u Jelsi.

Sve sudionike očekuje bogat program s organiziranim prijevozom do penjališta i nazad, kao i promotivni popusti za rezervacije do 1.6.2023. godine.

Program 

ČETVRTAK, 8.6.2023.
17h – Yoga s Ivom, kamp Mina Jelsa
18h – Radionica s Fjori Fora (o aromatičnom hvarskom bilju), kamp Mina, besplatna
19h – Free city tour Jelsa, besplatno
20h – Otvaranje i predstavljanje programa festivala, kamp Mina Jelsa

PETAK, 9.6.2023.
Penjački maraton u Veloj Stinivi, jedno je od najljepših penjališta u Europei. Cijela stijena u Stinivi se nalazi tik uz plažu, tako da između uspona možete rashladiti mišiće u kristalno čistom Jadranskom moru.

8.30h – Polazak na penjalište Vela Stiniva
9:00h – Početak maratona
21:00h – Završetak maratona
21:30h – Povratak s penjališta Vela Stiniva

SUBOTA, 10.6.2023.

8.30h – Polazak na penjalište, First ascent Lučišće
9:00h – First ascent day sa Dani Andrada, Mina Markovič, Klemen Bečan

Sve sudionike očekuje bogat program s organiziranim prijevozom do penjališta i nazad, kao i promotivni popusti za rezervacije do 1.6.2023.g.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.