fe49f5f2_original

FOTO Ovo je jedan od najatraktivnijih smještaja na Airbnb-ju: Nalazi se na Hvaru, evo koliko košta noćenje

GREEN_300_listici_sredina

Spoj je luksuza i tradicije

Samo uređenje ove neobične vjetrenjače inicirao je unuk drugog vlasnika kule, Lorenca Tudora, koji je s obitelji renovirao kulu i stavio je na tržište.

Nalazi se na listama najneobičnijih smještaja na svijetu, a u posljednjih nekoliko godina jedna je od najvećih atrakcija na popularnoj platformi Airbnb. Nalik na kamenu kulu, ova stara vjetrenjača smještena je u povijesnog jezgri Hvara, u neposrednoj blizini glavnog gradskog trga. Spoj je tradicije, ali i luksuzne tehnologije. Ima četiri kata, dvije spavaće sobe, blagovaonicu, kupaonicu, kuhinju, dnevni boravak pa čak i privatni vrt i privatno parkirno mjesto.

Atraktivna lokacija i sam izgled vjetrenjače godinama su magnet za brojne turiste, koji ondje mogu boraviti od svibnja pa sve do studenoga. Za jednu noć ovdje platit ćete 195 eura, ali potrebno je rezervirati minimalno tri noćenja. Zanimljivo je i kako je samo uređenje inicirao unuk drugog vlasnika kule, Lorenca Tudora, koji je s obitelji renovirao kulu i stavio je na tržište.

Vjetrenjaču su izgradili franjevci još u 17. stoljeću, a koristili su ju kao mlin za mljevenje žita budući da je Hvar tada bio siromašno mjesto u kojemu su se većinom sadila polja pšenice. Danas je dio zaštićene hrvatske kulturne baštine kao spomenik kulture.

 

PHOTOS BY: Airbnb / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.