121980046_201537101369672_8165575147353391725_o

Green Touch – najbolji način dizajniranja i ukrašavanja biljkama dolazi iz Istre

GREEN_300_listici_sredina

Nema zalijevanja, nema rezanja, nema zemlje.

Ovaj kreativni par nudi beskrajne mogućnosti; standardne umjetničke kreacije, ali i personalizirane projekte izrađene po mjeri, čime svatko može imati unikatnu dekoraciju u svojem prostoru. Mahovina se može koristiti u vidu slika, kao popuna za logo, u vidu pravilnih i nepravilnih oblika ili se njome može prekriti čitava površina zida. 

Luana Sinčić, 30-godišnja je Umažanka koja je uz svog partnera Igora Pekića osmislila ideju uređenja prostora pod imenom “Green touch”, u slobodnom prijevodu “dodir zelenila”. 2019. godine ova je ideja nagrađena na Start-Up akademije, a par je danas poduzetnički duo koji je realizirao ideju stabilizirane biljke kao dekoracije u prostornom uređenju.

Riječ je o svježim biljkama koje su prošle osjetljiv proces očuvanja i stabilizacije. Tijekom postupka, njihov se sok zamjenjuje prepartom na bazi glicerina koji omogućava biljci da dugo održava osjećaj i izgled svježe biljke. Estetski rezultati stabiliziranih biljki iznenađujuće su prirodni te nude beskonačne mogućnosti, kako u unutarnjem ukrašavanju prostora, tako i u umjetničkim cvjetnim kompozicijama. Stabilizirana mahovina je prava mahovina koja je pažljivo odabrana i sakupljana iz prirode, te je nakon toga tretirana netoksičnim preparatima koji se uglavnom sastoje od biljnog glicerina i prehrambenih boja. Ovakav tretman omogućava biljci da sačuva svoju prirodnu boju i svježinu dugi niz godina.

Budući da su svi proizvodi 100% prirodnog podrijetla, u potpunosti su biorazgradivi, što znači da su jeftini te ujedno i potpuno ekološki.

Stabiliziranom mahovinom moguće je preuređivati ​​bilo koju vrstu unutarnjeg prostora ili površine, na primjer namještaj, predmete, zidove itd. Ovaj kreativni par nudi beskrajne mogućnosti; standardne umjetničke kreacije, ali i personalizirane projekte izrađene po mjeri, čime svatko može imati unikatnu dekoraciju u svojem prostoru. Mahovina se može koristiti u vidu slika, kao popuna za logo, u vidu pravilnih i nepravilnih oblika ili se njome može prekriti čitava površina zida.

Njega ili održavanje biljaka nisu potrebni jer su biljke prirodno stabilizirane. Štoviše, stabilizirane biljke se nikada ni pod kojim uvjetima ne bi smijele zalijevati. Osim toga, ne trebaju svjetlost i imaju antistatička svojstva koja im onemogućuju skupljanje prašine. Ukratko: 100% prirodno, 0% održavanja.

I? Što ste stavili na svoju wishlistu? Lampu ili sat?

PHOTOS BY: Facebook Page Green Touch / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.