Nika Turković nam otkriva omiljene pjesme za povratak prirodi

GREEN_300_listici_sredina

Mlada glazbenica otkriva svoje favorite zelene playliste!

Ova nepredvidljiva godina za Niku Turković se pokazala kao pun pogodak! Mlada zvijezda je nedavno lansirala singl i videospot "Gledaj me" koji je instantno postao hit, a sada smo nju pitali da nam izdvoji svoje omiljene green hitove...

Pročišćena nordijska estetika prvo je što nam prođe kroz glavu kada pogledamo glazbenicu Niku Turković. Pri tome ne mislimo samo na njezin modni stil koji je besprijekorno odmjeren, nego i energija njezinog životnog prostora koja je tako smirujuća, a kojom dominiraju biljke. Svoj dom Nika je ispunila prekrasnim primjercima zelenila mesnatih listova, najstarija biljka u stanu joj je mali kaktus, a najdraža joj je ficus elastica.

Foto: Senja Vild

Snažna, emotivna, posebna, glazbenica koja nosi neki novi zvuk i ima pregršt zelenila  u stanu… Dovoljno dobri razlozi da Nika bude prva gošća nove Green.hr rubrike, u kojoj glazbenici za vas slažu playlistu koja je neki način povezana s green načinom života. Inspiracija za green može polaziti iz samog imena pjesme, spota koji miriši na zelenu prirodu ili doživalja prirode koji pruža mood pjesme. Ovo je Nikina Green playlista:

1. Sonia – Joyride
Ova pjesma ima prekrasan spot (meni jedan od dražih), pa uvijek kad ju slušam automatski i vidim te slike. S obzirom da Sonia u spotu praktički stavlja prirodu na spotlight i oko nje stvara vizualnu priču, ova me pjesma uvijek asocira upravo na to.

2. Miley Cyrus – Malibu
Najsavršenija ljubavna pjesma s pregršt metafora o ljubavi izražene kroz elemente prirode – ocean, nebo, biljke, morske struje, životinje, praktički je čitava pjesma jedan veliki opis prirode. Meni je ovo remek djelo, a spot ju prati savršeno.

3. Johhny Stimson – Flower
Mislim da je ovaj naslov jako izravan, pa neću puno objašnjavati. Osim toga, odlična stvar.

4. Matija Cvek – Visine
Ova pjesma osim što ima dosta prikrivenih elemenata i metafora o prirodi u samom tekstu, za mene je baš svijetlo zelene boje. Volim pjesmama dodijeliti boju kad ih slušam (dan danas ne znam zašto),a ova je upravo zbog mooda i samog spota koji prati sve ljepote hrvatske prirode, dobila tu boju.

5. Taylor Swift ft. Bon Iver – exile
Spot za ovu pjesmu koji je zapravo samo lyric video mi je već bio dovoljan da ovu pjesmu kompletno smjestim u šumu, što soundom, što moodom i estetikom. Ima tu neku hladnoću koju osjećaš u hladnoj šumi, po noći i to je nešto što me od svih pjesama na novom albumu Taylor Swift privuklo baš ovoj pjesmi, upravo jer je to neki mood koji i ja obožavam u svom glazbenom stvaranju.

PHOTOS BY: Senja Vild, Instagram, YouTube / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.