green-river-fest-Radionice

Vraća se ‘zagrebačka zelena špica’: Evo gdje možete na koncerte, filmove i plesnjake pod zvijezdama

GREEN_300_listici_sredina

Zeleni festival

Cijeli je festival opremljen predmetima od recikliranih materijala i instalacija koji se cijelo ljeto nadograđuje i uz pomoć posjetitelja.

Plaža sa solarnim tuševima i ležaljkama, interaktivne radionice, performansi, kvizovi, igraonice i solarni lopoči… sve to donosi Green River Fest koji će u periodu od 12. srpnja do 1. listopada oživjeti obale Save. Riječ je o jednom od zelenijih festivala koji se već četvrtu godinu za redom održava u glavnom gradu.

Cilj im je, kako kažu sami organizatori Priroda za sve, oživjeti savsko kupalište i sunčalište s poznatim Babinjakom koji je nekada davno dio špica svakog zagrebačkog ljeta.

Oživjet će, stoga, običaje nekadašnjeg kupališta i to uz latino partyje, plesnjake, pop up poeziju, ali i glazbeno književne večeri te bogat glazbeni program.

Srijeda za ženska druženja

Organizatori poseban naglasak stavljaju na žene pa će tako svaka srijeda biti rezervirana za druženje na nekad popularnom ženskom sunčalištu – Babinjaku te gostovanja brojnih inspirativnih i snažnih žena.

Pri tome, cijeli je festival opremljen predmetima od recikliranih materijala i instalacija koji se cijelo ljeto nadograđuje i uz vašu pomoć.

Glavne festivalske atrakcije su i solarni lopoči, koji zahvaljujući solarnim panelima i sunčevoj energiji, svijetle u mraku i mame na druženje uz rijeku. Osim lopoča, uz pomoć solarnih panela svijetlit će i Som Jura te Šaran Pero i Kečiga Maja.

Filmski festivali

Osim druženja i radionica, organizatori su posjetiteljima osigurali i odlične filmske naslove jer ove godine u goste stižu filmski festivali – Zagreb film festival, Motovun Film Festival, Anima Fest i Tour Film Festival.

U suradnji s Muzejom grada Zagreba očekuje vas izložba “Zagreb u Razglednici” s mnoštvom motiva s nekadašnjeg kupališta koja će vas vratiti u prošlost i probuditi nostalgiju. Tu je i ART BAZAR, kutak namijenjen kreativcima i umjetnicima, koji će svakoga vikenda izlagati i prodavati svoje radove.

PHOTOS BY: Green River Fest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.