mali lošinj naslovna

Grad na Kvarneru izabran među prvih 100 održivih destinacija svijeta

GREEN_300_listici_sredina

Održivost u turizmu

Lošinj na prestižnoj globalnoj konferenciji, koja promovira održivost u turizmu, sudjeluje još od 2016. godine, a ove je godine svojim projektom ponovno ušao u top 100 održivih svjetskih destinacija.

Na ovogodišnjoj globalnoj konferenciji u Estoniji, pod nazivom Svjetski dani zelenih destinacija (Global Green destinations days!), izabrano je Top 100 svjetskih odredišta koja su se istaknula održivim turizmom i dobrom praksom kad je riječ o očuvanju okoliša.

Mali Lošinj

Ove je godine u konkurenciji bilo čak 165 prijavljenih destinacija, a Mali Lošinj je ušao u prvih 100 održivih turističkih odredišta. Ovaj put naš se kvarnerski grad natjecao u kategorijama Kultura i zajednica te Priroda i ekoturizam.

Mali Lošinj se istaknuo svojim projektom „Drvo je prvo“, koji je posvećen reaktivaciji lokalnog stanovništva u tradicijsku priču otoka Lošinja kroz revitalizaciju drvene građe u maloj brodogradnji. Otočani su kroz projekt obnavljali autentične drvene barke na tradicionalan način.

Na ovome natjecanju Lošinj sudjeluje od 2016. godine, a riječ je o najvećem globalnom programu koji prepoznaje i promovira održivost destinacija.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.