116-img-2538097C8960-ADB3-31EA-D9E2-B530779F4564

Grad na Dunavu dobiva čak 17 kilometara novih biciklističkih staza!

GREEN_300_listici_sredina

Želja je spojiti Vukovar i Vinkovce biciklističkom stazom

U Vukovaru će se izgraditi novih 17 km biciklističkih staza, čime će se postojećih 18 km proširiti na ukupno 35 km. Cilj je povećati sigurnost biciklista, povezati Vukovar s susjednim općinama te razvijati cikloturizam.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je kako u Vukovaru trenutno ima 18 kilometara biciklističkih staza te će provedbom ovog projekta Vukovar imati ukupno 35 kilometara biciklističkih staza. „Kroz ITU mehanizam s Općinom Trpinja radimo na tome da iz EU sredstava povežemo i pravac od Osijeka, odnosno Općine Trpinja prema Vukovaru, a želja nam je spojiti Vukovar i Vinkovce bicklističkom stazom”, rekao je Penava.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac pojasnio je kako u Vukovaru leži veliki potencijal cikloturizma, jer se nalazi na ruti eurovelo 6. „Svjesni smo činjenice da je u pogledima Europske unije fokus na zelenoj tranziciji te se time i mi vodimo. U sklopu financiranja projekata zelene tranzicije sigurno će biti osigurana izdašna sredstva za izgradnju biciklističkih ruta. Kroz ovaj projekt bit ćemo spremni povezati naš grad sa svim susjednim općinama.“, zaključio je Sušac.

„Bicikl postaje sve poželjnije prijevozno sredstvo, a poboljšanje sigurnosti u tom pogledu nam je prvenstvena briga s ovim projektima. U dosadašnju izgradnju biciklističkih staza utrošena su značajna financijska sredstva, a dodatnim projektiranjem ćemo omogućiti i buduće kandidiranje na europske fondove koji u ovom trenutku imaju osigurano 2,5 milijarde eura za projekte ovakve naravi. Izradom ove projektne dokumentacije ćemo pokriti sve frekventne prometnice na području grada Vukovara te ćemo povezati okolne općine (Bogdanovci, Bršadin, Trpinja).“, dodatno pojašnjava pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig.

Na postojeće biciklističke staze spajat će se nove biciklističke staze, a njihova izgradnja predviđena je u ulicama Svete Ane, Lipovački put, Vinkovačka, Kolodvorska, A. Starčevića, Jana Bate, Blage Zadre, Domovinskog rata, Hrvatskog zrakoplovstva, Kralja Zvonimira, Matice Hrvatske, Jankovo, Erovac, A. M. Reljkovića, Bogdanovačka, Desna supoderica i Vijeća Europe ukupne duljine 17 km i 191 metara.

Uz sigurno odvijanje prometa i kretanje bicikala, ulaganje u infrastrukturu namijenjenu biciklistima doprinijet će dodatnom razvoju cikloturizma.

PHOTOS BY: Grad Vukovar / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.