Lanac brze hrane već je udružio snage s nizozemskom tvrtkom The Vegetarian Butcher kako bi u Njemačkoj posluživao veganske chicken nuggetse i Rebel Whopper burger na biljnoj bazi. The Vegetarian Butcher će osigurati i “umjetno meso” za privremeni restoran u Kölnu . Burger King će tako predstaviti svoj najnoviji sendvič bez mesa, Long Chicken, koji će se posluživati s isjeckanom zelenom salatom na dugoj lepinji od sezama presvučenoj veganskom majonezom.
Restoran nije objavio hoće li se na lokaciji bez mesa nuditi sir bez mliječnih proizvoda ili drugi veganski začini.
Burger King već neko vrijeme eksperimentira s menijem i hranom na biljnoj bazi. U različito vrijeme na različitim mjestima, veganska pljeskavica od graha dolazila je u kombinaciji s majonezom od jaja i mliječnim sirom. Začini restorana sada se ipak malo više podudaraju s veganstvom. U Njemačkoj radnici prave krumpiriće na bazi soje u zasebnoj fritezi, ali nedavno je otkriveno da u Velikoj Britaniji, Rebel Whopper i dalje se priprema na istom roštilju s pljeskavicama od govedine. Ne znamo kakva je točno situacija u Hrvatskoj kada su u pitanju vege opcije s menija.
“Do sada nismo pronašli način da rekreiramo isti okus mesnog Whoppera s grilla, istovremeno osiguravajući da nema unakrsne kontaminacije biljnih i mesnih proizvoda“, rekao je glasnogovornik Burger Kinga, a prenosi Live Kindly. “Međutim, i dalje ćemo pokušavati pronaći aromatična rješenja za naše metode kuhanja, koja se sviđaju sve većem broju naših gostiju”.
Unatoč nekim krivim potezima, Burger King je napravio fenomenalan iskorak. Brend je udružio snage s australskim v2Food kako bi osigurao zamjenu za meso u Japanu, Južnoj Koreji i na Filipinima. U SAD-u je Impossible Foods odgovoran za Impossible Whopper bez mesa. Izvršni direktor Burger Kinga u Ujedinjenom Kraljevstvu, Alasdair Murdoch, izjavio je da će do 2031. godine napraviti britanski jelovnik koji će 50% biti na biljnoj bazi, prenosi Veg News.