Kuharice zbog kojih ćete još više zavoljeti povrće

GREEN_300_listici_sredina

Isprobajte nove recepte!

Tražite inspiraciju za nova i zdrava jela? Razmišljate o kupnji nove kuharice? Donosimo vam prijedloge najnovijih kuharica 2021. godine koje su fokusirane na bezmesnu kuhinju.

Bez obzira jeste li vegetarijanski početnik, fleksitarijanac, želite isprobati veganska jela ili jednostavno želite nove ideje za zdrave, svakodnevne obroke za svoju obitelj – za svakog postoji ponešto. Donosimo vam pregled najnovijih veganskih i vegetarijanskih kuharica koje vrijedi isprobati.

Anne-Marie Bonneau – The Zero-Waste Chef: Plant-Forward Recipes and Tips for a Sustainable Kitchen and Planet

Nakon što je zadnjih 10 godina pokušavala živjeti sa što manje plastike i otpada od hrane, Anne-Marie Bonneau, koja inače ima i svoj blog Zero-Waste Chef, naučila je da je “zero-waste” prije svega namjera, a ne pravilo. Jer, iako je jedna osoba koja živi bez otpada sjajna, ipak će više utjecaja na planet imati ako veliki broj ljudi jednostavno smanji svoj otpad.
U svojoj debitantskoj knjizi Bonneau čitateljima daje činjenice kako bi ih motivirala da budu bolji, kako da smanje svoj otpad, daje jednostavna rješenja i na kraju recepte i strategije kako postati održivi kuhar. Sa 75 veganskih i vegetarijanskih recepata za kuhanje s ostacima hrane i idejama kako iskoristiti namirnice u potpunosti prije nego što propadnu, Bonneau iznosi dostižnu viziju kuhinje bez otpada.

Miyoko Schinner – The Vegan Meat Cookbook: Meatless Favorites. Made with Plants

Više od 100 izdašnih, sočnih, ugodnih jela s veganskim mesom, od klasičnih recepata i brzih večera, pa sve do “napravi sam” recepata za vegansko meso i sireve. Meso na biljnoj osnovi sve je veći trend za one koji žele pomoći planetu, životinjama i svom zdravlju, ali ne žele se odreći mesnih okusa. U ovoj veganskoj mesnoj kuharici autorica Miyoko Schinner vodi vas kroz razne proizvode dostupne na policama trgovina i nudi izravne smjernice kako ih najbolje iskoristiti. Oduševite svoje goste novim i zdravim receptima kojima ne nedostaje okusa. A za one koji su zainteresirani napraviti vlastito vegansko meso i sir od nule, postoje recepti za sočnu piletinu, slaninu s gljivama i mnoge druge koje nikada nećete pronaći u trgovinama. Bez obzira smanjujete li meso zbog svojeg zdravlja, okoliša, dobrobiti životinja ili uštede, The Vegan Meat Cookbook zadovoljit će žudnju fleksitaraca, vegana, vegetarijanaca, pa čak i mesoždera.

Eric Ripert – Vegetable Simple: A Cookbook

Eric Ripert je kuhar, suvlasnik hvaljenog restorana Le Bernardin i osvajač nebrojenih Michelinovih zvjezdica, poznat po svojoj izvrsnoj, čistoj kuhinji usmjerenoj na plodovima mora. U posljednje vrijeme Ripert se našao kako poseže za povrćem kao glavnim izvorom hrane i to po svojoj navici, s velikom namjerom i pažnjom. U kuharici “Vegetable Simple”, Ripert svoju jedinstvenu kulinarsku maštu okreće povrću; njegovoj ljepoti, zemljanosti, hranjivim kvalitetama i mnogim načinima na koje se može pripremiti. Uz prekrasne fotografije renomiranog fotografa Nigela Parryja, ovo je neophodan vodič za naš današnji način prehrane.

Heidi Swanson – Super Natural Simple: Whole-Food, Vegetarian Recipes for Real Life

Kada imamo ispunjen i vrlo zauzet dan, često se čini najlakšim naručiti ili zgrabiti nešto u pokretu nego kuhati kod kuće. Ali to je upravo kada su nam zdrave i hranjive namirnice najpotrebnije. U kuharici “Super Natural Simple”, blogerica i autorica bestselera New York Timesa Heidi Swanson nudi 120 pametno pojednostavljenih recepata. S minimalnim sastojcima, savjetima za uštedu vremena i kreativnim kombinacijama okusa pokazuje kako je zdrava, jednostavna i brza prehrana kod kuće potpuno izvediva.
Ako želite pristupačne načine za dodavanje više povrća na vaš tanjur, ovi vegetarijanski recepti s cjelovitom hranom, zajedno s Heidinom moćnom smočnicom punom domaćih preljeva, pasta i maslaca, pomoći će vam da stvorite zdrave domaće obroke s potpunom lakoćom.

Alexandra Daum – Occasionally Eggs: Simple Vegetarian Recipes for Every Season

Od tvorca popularnog bloga “Occasionally Eggs”, dolazi prekrasna debitantska kuharica koja istražuje blagodati godišnjih doba, ispunjena s više od 110 jednostavnih vegetarijanskih recepata. Alexandra Daum ne voli ništa više od berbe u svom vrtu tijekom cijele godine i stvaranja zadovoljavajućih sezonskih recepata. U svojoj prvoj kuharici pokazuje nam kako može biti jednostavno kuhati zdrava vegetarijanska jela s lokalnim voćem i povrćem, te žitaricama i mahunarkama. A sastojci koji se teško pronalaze svedeni su na minimum. Recepti su uglavnom na biljnoj osnovi, osim povremene upotrebe meda i jaja. Ova knjiga će vas nadahnuti da u svakodnevnu pripremu obroka uvrstite svježe lokalne proizvode.

Ching-He Huang – Asian Green: Everyday plant based recipes inspired by the East

Brza, svježa, biljna jela azijske kuharice Ching-He Huang, daju moderan pristup receptima koji su tradicionalno bez mesa i mliječnih proizvoda.
Azijska hrana uvijek je uključivala razne recepte bez mesa i mliječnih proizvoda. Fokusirajući se u potpunosti na ta biljna jela, Ching-He Huang crpi inspiraciju iz cijele Azije za stvaranje jednostavnih, svakodnevnih i zdravih recepata koji sadrže sastojke bogate proteinima poput tofua, seitana, mahunarki, graha i žitarica. Inspiracija za knjigu je njezin suprug Jamie. Od rođenja je patio od astme i ekcema, ali prije tri i pol godine, tri mjeseca nakon što je usvojio vegansku prehranu, bio je izliječen. Ching-He Huang je uvijek vjerovala u vjekovnu kinesku uzrečicu da je “hrana lijek”, a nakon što je iz prve ruke doživjela preobrazbu zdravlja svog supruga, čvrsto vjeruje u ljekovitu moć biljaka da smanji upale, obnovi, nahrani i nadoknadi. Ova je knjiga puna nadahnjujućih, brzih i jednostavnih recepata, savršenih za vegetarijance, vegane i ljude koji žele smanjiti količinu mesa u prehrani.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.