Milan Italy - News - Damage caused by bad weather after gusts of wind and heavy rain in Monza and Brianza. In the photo: Storm damage in Monza
Bad Weather Monza Brianza, Damage After Gusts of Wind and Heavy Rain, Milan, Italy - 25 Jul 2023,Image: 791729001, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

FOTO Dramatično i u susjednoj Italiji: Razorni olujni vjetar čupao stabla, dvije žene poginule

GREEN_300_listici_sredina

Padala tuča veličine golf-loptica

U ponedjeljak je zrakoplov američke Delte na letu za New York, koji je poletio iz milanske zračne luke Malpensa, ozbiljno oštećen u oluji s tučom i bio je prisiljen sletjeti u Rim.

Snažno nevrijeme pogodilo je u ponedjeljak navečer i susjednu Italiju. Olujni vjetar doslovno je nosio sve pred sobom. Brojne su kuće bez krovova, stabla su porušena, a automobili i druga imovina oštećeni. Padala je tuča veličine golf-loptica, navode lokalni mediji.

Rezultat je to jake superćelijske oluje u blizini Pordenone, koja je  bila praćena tučom veličine do 11 centimetara u Azzano Decimu.

Na snazi crvena uzbuna

Italija je u utorak proglasila crvenu uzbunu za 16 gradova zbog visokih temperatura.

U međuvremenu, noćna oluja u Milanu trgala je krovove i čupala drveće. Brojne su ceste blokirane, a prekinute su i neke linije javnog gradskog prijevoza.
Dvije su žene poginule u ponedjeljak i utorak u sjevernim pokrajinama Monza i Brescia uslijed pada stabala.

U ponedjeljak je zrakoplov američke Delte na letu za New York, koji je poletio iz milanske zračne luke Malpensa, ozbiljno oštećen u oluji s tučom i bio je prisiljen sletjeti u Rim.

PHOTOS BY: Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.