zegevege
zegevege

Fina hrana, zdrava kozmetika, eko proizvodi: Uskoro počinje ZeGeVege

GREEN_300_listici_sredina

Ovoga vikenda

Festival se 15. put održava ovoga vikenda na Europskom trgu.

Omiljeni festival ZeGeVege vraća se u Zagreb 1. i 2. rujna na Europski trg. Mjesto će biti prepuno zdrave hrane, eko prozvoda te kozmetike koja nije testirana na životinjama, a građani će imati brojne prilike za zabavu i učenje, stoji u najavi događanja.

Predavanja i radionice će početi u petak (1. rujna) u pet sati, kada će Nikolina Plenar Jeličić govoriti o tome zašto nije etički konzumirati meso, milijeko i jaja. U 17.30 Dominica Firšt govori u kakvim okolnostima žive krave koje uzgajaju u svrhu prehrane, a u 18.30 Petra Boić Petrač priča o tome što kao pojedinci možemo učiniti da bismo reducirali okolišni dug. U 19 sati Eduard Beg drži predavanje o biljnoj hrani, koja je hrana budućnosti, a u 19.30 je na rasporedu Nikola Bosak iz Utočišta sunčani bregec.

U subotu (2. rujna) dan počinje u 10 sati, radionicom reciklaže tekstila za roditelje i djecu, koju će voditi stručnjaci iz Humana nove. U podne nutricionistica Maja Ljubas priča o tome kako već u ranoj dobi steći zdrave navike, a u 12.30 Lidija Lijić govori kako veganstvo može spasiti naša mora i oceane. U 13 sati je na rasporedu Suzana Marjanić, koja govori o životinjskoj antropologiji, dok pola sata kasnije Petra Andrić iz Greenpeacea poziva da svi skupa završimo doba plastike.

Cijeli raspored možete pogledati ovdje.

PHOTOS BY: ZeGeVege / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.