zmija naslovna

Ekipa iz Azila Dumovec spasila zmiju: Pozvali ih u pomoć iz zagrebačkog Maksimira

GREEN_300_listici_sredina

Odličan posao

Zmije se približavaju kućama u potrazi za vodom, a evo kako su reagirali zaposlenici jedne firme kada su u svojim prostorijama pronašli zmiju.

Nije neobičn da se za jakih vrućina zmije približavaju dvorištima i kućama u potrazi za vodom i tražeći glodavce koji su im glavna hrana. U Hrvatskoj možete naći 15 vrsta zmija, od kojih su samo tri otrovnice, a 12 vrsta je zaštićeno. Ako ubijete zmiju, bit ćete i financijski kažnjeni, a kazna se kreće od 1000 do  9000 eura.

U Hrvatskoj su mnogi svjesni da zmije nisu zastrašujuće životinje i da ih ne treba nemilosrdno ubijati, a to dokazuje i primjer zaposlenika iz jednog auto centra u Maksimiru, koji su u svojim prostorijama pronašli zmiju. Zmija se sakrila iza cijevi, a zaposlenici su odlučili u pomoć pozvati ekipu iz Dumovca.

bjelouška u Maksimiru

Da je riječ o zmiji bjelouški i da je akcija izvlačenja zmije i puštanja u prirodu uspješno provedena, doznali smo na Facebook profilu Dumovčana.
bjelouška
“Neobičan ulov iz jednog auto centra u Maksimiru! Tamošnji su nam djelatnici javili da im se u prostor uvukla zmija. Došli smo i ugledali bjeloušku kako se skriva iza cijevi centralnog grijanja. Neuspješno.
Izvukli smo je i prevezli do dobrog mjesta u prirodi gdje neće ometati ni prodavače ni kupce automobila”, u objavi su napisali iz Azila Dumovec.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.