Dunja Mazzocco Drvar

Dunja Mazzocco Drvar je nova direktorica u WWF Adriji

GREEN_300_listici_sredina

Novi izazovi

WWF je jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode.

Meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar nova je direktorica programa zaštite prirode u WWF Adriji, regionalnom uredu svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF.

Na poziciji direktorice programa Mazzocco Drvar imat će ključnu ulogu u oblikovanju strategija očuvanja okoliša prirode, te razvoju novih inicijativa i partnerstva u osam zemalja regije – Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. Predvodit će stručne napore za rješavanje gorućih ekoloških izazova, promicanje održivih praksi i zagovaranje politika koje štite najosjetljivije vrste i ekosustave u regiji.

Zanimljva biografija

Dunja Mazzocco Drvar magistrirala je meteorologiju i oceanografiju na Odsjeku Geofizike Prirodoslovno matematičkog fakulteta. Tijekom karijere u Državnom meteorološkom zavodu, kasnije kao meteorologinja na televiziji, te nevladinom sektoru i u vladi, Dunja je pokazala trajnu i snažnu predanost borbi protiv klimatskih promjena. U WWF Adriju dolazi s pozicije ravnateljice Uprave za klimatske aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Članica je Hrvatskog meteorološkog društva i novinarskog društva, a rekreativno se bavi trčanjem, volonterskim radom i edukacijom djece i mladih.

Dunja Mazzocco Drvar povodom svog zaposlenja navela je: “Počašćena sam pridružiti se WWF Adriji kao direktorica programa za zaštitu prirode. Suočeni sa sve ekstremnijim posljedicama klimatskih promjena kao i prijetnjama bioraznolikosti našeg planeta, imperativ nam je zajednički raditi kako bismo osigurali održivu budućnost, odnosno čišći i zdraviji svijet za sve nas. Uzbuđena sam što ću surađivati s talentiranim timom WWF-a i našim partnerima u regiji kako bismo ponudili nova rješenja i dodatno potaknuli društvo na aktivnu zaštitu okoliša i prirode”.

Vrsni stručnjaci

Nataša Kalauz, izvršna direktorica WWF Adrije ovom prigodom je izjavila: “Izborom Dunje Mazzocco Drvar WWF Adria potvrdila je poziciju najjače organizacije za zaštitu prirode u regiji. Njezino iskustvo, strast i posvećenost poslu u skladu je s našom misijom svijeta u kojem ljudi i priroda žive u skladu i napreduju zajedno. Dodatno će ojačati redove naših vrsnih stručnjaka i unaprijediti naše programe na regionalnom i širem europskom području. Njezino bogato iskustvo i entuzijazam unaprijedit će WWF-ovu misiju očuvanja prirode i smanjenja prijetnji bioraznolikosti, te joj želimo iskrenu dobrodošlicu”, rekla je.

WWF je jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode. U 62 godina postojanja, prisutna na svim kontinentima i u više od stotinu država, organizacija je privukla preko trideset milijuna pratitelja i više od šest milijuna individualnih donora. U našoj regiji WWF djeluje više od dva desetljeća kroz partnerstva s drugim nevladinim organizacijama. Sama WWF Adria službeno je osnovana 2015. godine, a rad organizacije usmjeren je na unapređenje održivog upravljanja slatkovodnim ekosustavima, šumama i zaštićenim područjima, te na očuvanje mora i, dakako, divljih vrsta, a sve uz blisku suradnju lokalnih zajednica.

PHOTOS BY: Green.hr, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.