Dumovec: ‘Kujici Alini, danima ostavljenoj u kontejneru na Jakuševcu, tražimo udomitelja!’

GREEN_300_listici_sredina

Sve će biti u redu

Kujica je vjerojatno danima bila u kontejneru, na suncu i kiši. Režala je na ljude, no iz Dumovca su ju uspjeli 'pridobiti' i spasili su ju. Sada rade na njezinoj ponovnoj socijalizaciji i traže joj obitelj.

Kujicu koja je dobila ime Alina iz Dumovca su prije nekoliko dana našli na sajmištu u Jakuševcu. bila je zavezana u kontejneru s kartonom, a od straha je režala na ljude. I nuždu je obavljala u kontejneru, što znači da je tamo vjerojatno bila danima. Gladna, žedna, na kiši i najvećem suncu…

No, priča ipak ima potencijal za sretan kraj, javlja nam Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

“Alini tražimo udomitelja! Iako se toj kujici pronađenoj u kontejneru za karton na sajmištu u Jakuševcu javila vlasnica, utvrdili smo da se ona o Alini ne brine na odgovarajući način. Na sreću, kujica je sada dobro. Zdravog je apetita i dobroga općeg stanja”, zadovoljan je ravnatelj.

Ponovno stjecanje povjerenja

Govori kako rade na oporavku ovoga psa.

“Budući da je pri pronalasku kujica pokazivala nepovjerenje prema ljudima, kada izađe iz karantene, s njom će raditi naša trenerica pasa. Pritom će utvrditi je li Alinino ponašanje bilo izazvano okolnostima u kojima je pronađena, ili nije kvalitetno socijalizirana. Nadamo se da se Alina neće dugo zadržati u Dumovcu. Voljeli bismo da čim prije dobije dobrog čovjeka koji će s njom ispisati sretno poglavlje njezina života”, govori.

Podsjetimo, psa je najprije pronašao jedan čovjek koji ga je pokušao izvaditi iz kontejnera.

“Dao mu je malo hrane i stavio mu ogrlicu s povodcem, no pas je potom počeo jako režati i čovjek je odustao od svojeg nauma”, napisali su iz Dumovca.

Nada za boljim 

Potom je njihova ekipa izašla na teren.

“Naš kolega Domagoj ima iskustva i s mnogo većim i strašnijim psima, pa je s ovim na Jakuševcu brzo našao zajednički jezik. Davao mu je hranu i nježno mu pričao dok mu pas nije darovao svoje povjerenje. Potom mu je stavio povodac i nježno ga izvadio iz kontejnera. Pritom je primijetio da je riječ o prestrašenoj kujici. Dao joj je ime Alina”, objasnili su.

“Svaki put kad svjedočimo ovakvom slučaju, želimo vjerovati da će ljudi postati bolji prema životinjama”, zaključili su iz Dumovca.

 

 

PHOTOS BY: Dumovec / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.