dulum zemlje
dulum zemlje

Epizoda ‘Duluma zemlje’ proglašena najboljim videom poljoprivredne tematike u svijetu

GREEN_300_listici_sredina

Divno priznanje

Emisiju je nagradio IFAJ, svjetski kongres koji okuplja agrarne novinare iz 60 zemalja svijeta. gdje se na široj razini govori o poljoprivredi i proizvodnji hrane i medijima.

Nagrada za najbolji video poljoprivredne tematike na svijetu stiže u Hrvatsku, javlja Agroklub. Emisiju “Dulum zemlje”, koju je produkcijska kuća Wolfgang&Dolly proizvela za HRT, u Kanadi je Međunarodna federacija agrarnih novinara IFAJ proglasila najboljim videom.

Autori su Filip Filković Philatz i Tomislav Krnić, a producentica Tamara Babun, ujedno i članica Društva agrarnih novinara Hrvatske.

Agrarne je novinare osvojila prva epizoda Duluma zemlje, ovog zanimljivog serijala i to o Alešu Winkleru, vlasniku Stancije Kumparička koji je rodnu Ljubljanu zamijenio selom Cokuni, 20-ak kilometara udaljenom od Pule.

I mi smo pisali o Kumparička kozama i nijhovom načinu života.

Odlična promocija 

Agroklub dalje navodi kako je svečanoj dodjeli nagrade u mjestu Olds prisustvovao predsjednik Društva agrarnih novinara Hrvatske, Vedran Stapić, koji je ovom prilikom naglasio da smo znajući kvalitetu serijala vjerovali u uspjeh, ali ipak iznenađenje nije izostalo budući da je konkurencija bila iznimna.

“Odlična je to promocija za našu malu zemlju i još bolja pozivnica za inozemne novinare da posjete Lijepu našu”, istaknuo je.

Naime, nedavno je potvrđena nominacija Hrvatske u kojoj će se za tri godine, 2026. okupiti globalno vodeća imena ove profesije na IFAJ svjetskom kongresu.

IFAJ svjetski kongres okuplja agrarne novinare iz 60 zemalja svijeta gdje se na široj razini govori o poljoprivredi i proizvodnji hrane i medijima. Tu se svake godine dodjeljuju nagrade za najbolja novinarska ostvarenja. Natječaj je ove godine bio raspisan početkom godine, a mogli su se prijaviti projekti u kategorijama tiskanih, digitalnih te audio i video medija.

PHOTOS BY: press, HRT / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.