SEOUL, July 11, 2023  -- Giant panda Ai Bao and its cubs are pictured at Everland Resort in Yongin, South Korea, July 7, 2023. Ai Bao, a giant panda leased by China to South Korea seven years ago, gave birth to twin cubs on July 7.,Image: 788480827, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

FOTO Rijetkost koja nam je uljepšala dan: Na svijet stigli blizanci pandi

GREEN_300_listici_sredina

Nacionalno blago

Roditelji blizanaca, Ai Bao i otac Le Bao, posuđeni su Južnoj Koreji 2016. godine. Na svijet su već donijeli jedno mladunče, pandu Fu Bao rođenu 2020. godine.

Rođenje blizanaca pande smatra se rijetkim, šanse su manje od 50 posto, a ako se to i dogodi šanse za preživljavanje smanjene su im na minimum, budući da se majke često mogu brinuti samo za jedno od svojih mladunaca.

Zbog toga je vijest da je velika panda u južnokorejskom zoološkom vrtu okotila prve blizance u zemlji izrazito pozitivna. Iako je riječ o Everland Resortu, smještenom jugoistočno od glavnog grada Seula, video koji prikazuje pandu Ai Bao kako ustima podiže prvo mladunče oduševio je svijet.

Prvo mladunče teži tek 180 grama, a drugo, koje je došlo oko sat vremena kasnije na svijet, teži tek 140 grama.

Posuđene pande

I majka i njezini potomci dobrog su zdravlja, stoji u priopćenju zoološkog vrta. Osoblje trenutno pruža maksimalnu skrb devetogodišnjoj pandi i njezinim mladuncima, prenosi CNN.

Sisavci, poznati po svojoj sklonosti prema bambusu, porijeklom su iz Kine i smatraju se “nacionalnim blagom”.

Roditelji blizanaca, Ai Bao i otac Le Bao, posuđeni su Južnoj Koreji 2016. godine. Na svijet su već donijeli jedno mladunče, pandu Fu Bao.

Jung Dong-hee, direktor zoološkog vrta Everland, nazvao je rođenje pandi “još jednim važnim postignućem suradnje između Koreje i Kine u istraživanju pandi”.

Naime, Peking trenutno posuđuje svoje pande u oko 20 zemalja.

PHOTOS BY: Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.