mornar naslovna

Tri mjeseca preživio na sirovoj ribi i kišnici: Australski mornar nakon oluje, ostao odsječen na Tihom oceanu

GREEN_300_listici_sredina

Čuda se događaju

Australijanac Tim Shadock i njegov pas spašeni su nakon što su mjesecima bili izgubljeni na moru, preživljavajući samo na sirovoj ribi i kišnici.

Australijanac Tim Shaddock (51) i njegov pas Bella plutali su Tihim oceanom čak puna tri mjeseca nakon što je mu je oluja oštetila elektroniku i komunikacijski sustav na katamaranu, i to samo nekoliko tjedana nakon što je isplovio iz La Paza u Meksiku.

Tim Shaddock

Na sreću, Shaddock je sa sobom imao ribolovni pribor pa su on i pas uspjeli preživjeti jedući sirovu ribu i pijući kišnicu koju je skupljao na brodu.

Spašeni su 12. srpnja nakon što ih je pronašao helikopter koji je nadzirao meksičku ribarsku koćaricu.

Tim Shaddock

“Prošao sam vrlo teško razdoblje na moru i samo mi treba odmor i hrana jer sam dugo bio sam na moru… Dugo nisam imao dovoljno hrane”, izjavio je Shaddock za 9News u trenutku kada su ga pronašli.

Koćarica će Shaddocka vratiti u Meksiko gdje će ga pregledati liječnici i gdje će mu biti pružena potrebna medicinska pomoć.

Mike Tipton, profesor sa Sveučilišta Portsmouth, za 9News je komentirao kako je Shaddockovo preživljavanje bila kombinacija „sreće i vještine“. Iako je imao sreće zbog padalina, pa je mogao dopuniti zalihe vode, izgradio je i zaklon od sunca te se uspio zaštititi od toplinskog udara. No, uz sve to, pokazao je i vještinu u raspoređivanju zaliha hrane i vode, što je uvećalo njegove šanse za preživljavanje.

PHOTOS BY: Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.