proljeće

Anticiklona donijela proljeće: U nekim dijelovima Hrvatske temperature iznad 15 stupnjeva

GREEN_300_listici_sredina

Tjedna prognoza

Neobično visoke temperature za veljaču mnoge su izvukle u prirodu i na ulice, a toplo vrijeme i južina očekuju nas i cijeli sljedeći tjedan.

Ovaj vikend mnoge su iznenadile prilično visoke temperature za ovo doba godine, kao da nams e već smiješi proljeće. Jučerašnje dnevne temperature između 14 i 16 °C u središnjoj će Hrvatskoj nastaviti ovaj trend i cijeli sljedeći tjedan,  blagim naoblačenjem i s pojavom južine. U Dalmaciji će toplo vrijeme  prvi dio tjedna biti popraćeno s najviše sunca i vedrine, a od utorka se očekuje oblačnije vrijeme.

Kako izvještavaju na stranicama Hrvatskog meteorološkog saveza, ovako natprosječno visoke temperature za veljaču rezultat su anticiklone koja dolazi sa zapada kontinenta, a ovakvo vrijeme bi se moglo zadržati sve do sljedećeg vikenda. Temperature se predviđaju čak više od 15 stupnjeva, a na nekim dijelovima Hrvatske moglo bi se zabilježiti i 20 stupnjeva Celzijevih, baš kao usred proljeća.

 

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.