andrew-tate-e1672394701542

Andrew Tate optužen za silovanje, trgovinu ljudima i osnivanje grupe za iskorištavanje žena

GREEN_300_listici_sredina

Sve je krenulo od svađe s klimatskom aktivisticom

Podsjetimo, potpuno bizarno, Tate je uhićen nakon objave videa u kojem napada klimatsku aktivisticu Gretu Thunberg

Kontroverzni Andrew Tate optužen je u Rumunjskoj za silovanje, trgovinu ljudima i osnivanje organizirane kriminalne skupine za seksualno iskorištavane žena. Kako prenosi BBC, uz Tatea je optužen i njegov brat Tristan te dvojica suradnika. Svi su odbacili optužbe.

Podsjetimo, kontroverzni influencer uhićen je u svojoj kući u Bukureštu 29. prosinca 2022. godine, dok je 31. ožujka ove godine prebačen u kućni pritvor nakon odluke rumunjskog suca.

U optužnici predanoj sudu u Bukureštu navodi se da su četvorica optuženika 2021. godine formirala organiziranu kriminalnu skupinu za krijumčarenje ljudi u Rumunjskoj, ali i u drugim zemljama, uključujući SAD i Britaniju.

Što stoji u optužnici? 

Imenuje se sedam žrtava za koje se navodi da su ih braća Tate zlostavljala nakon što su ih vrbovala lažnim obećanjima da žele vezu ili brak.

Podsjetimo, potpuno bizarno, Tate je uhićen nakon objave videa u kojem napada klimatsku aktivisticu Gretu Thunberg Nekadanji profesionalni kickboksač prvo se obratio direktno Greti s ovom porukom: “Molim te da mi pošalješ email adresu kako bih ti mogao poslati listu svoje kolekcije automobila, kao i specifikacije koliko oni zagađuju okoliš“, napisao je Tate.

Iako vjerojatno nije očekivao, stigao mu je Gretin odgovor u kojem mu se narugala. “Da, molim te, prosvijetli me. Pošalji na smalldickenergy@getalife.com”, napisala je Greta.

Nakon toga Tate je objavio video u kojem ju je dodatno izvrijeđao, a u jednom trenutku zamolio je osobu koja se ne vidi u kadru da mu donese kutiju pizze koja se ne može reciklirati. Bivši profesionalni kickboksač, kojeg policija traži zbog optužbi da je sudjelovao u udruživanju u zločinačku skupinu radi trgovine ljudima i seksualnog iskorištavanja žena, u videu je potom podignuo kutiju pizze iz pizzerije Jerry’s iz Bukurešta.

Iako sada zvuči pomalo nestvarno, prošle je godine skupina stručnjaka za borbu protiv trgovine ljudima pozvala rumunjske vlasti da učinkovito gone trgovce ljudima. Ta se skupina zove GRETA.

PHOTOS BY: Profimedia, Screenshot / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.