andrew-tate

Presudila mu Greta? Uhićen je Andrew Tate, sumnjiči ga se za silovanje i trgovinu ljudima

GREEN_300_listici_sredina

Kontroverzni influencer i bivši sportaš

Bivšeg profesionalnog sportaša i njegova brata, zajedno s još dvojicom Rumunja, uhitila je policija. Sumnjiči ga se za silovanje, trgovinu ljudima i formiranje organizirane kriminalne skupine. Presudila mu je, izgleda, prepirka s klimatskom aktivisticom Gretom Thunberg.

Uhićen je kontroverzni influencer i bivši profesionalni kickboksač Andrew Tate i njegov brat Tristan te još dvojica osumnjičenih Rumunja, priopćile su rumunjske vlasti u četvrtak, a javlja Reuters.
Tate je osumnjičen za silovanje, trgovinu ljudima i formiranje organizirane kriminalne skupine, a u Rumunjskoj će biti pritvoren 24 sata, poručili su tužitelji iz jedinice za borbu protiv organiziranog kriminala u izjavi nakon pretresa njihovog doma u Bukureštu.

Potpuno bizarno, izgleda da si je sam presudio i to objavom videa u kojem napada klimatsku aktivisticu Gretu Thunberg. Podsjetimo, nekadašnji profesionalni kickboksač prije nekoliko dana obratio se direktno Greti s ovom porukom: “Molim te da mi pošalješ email adresu kako bih ti mogao poslati listu svoje kolekcije automobila, kao i specifikacije koliko oni zagađuju okoliš“, napisao je Tate. Iako vjerojatno nije očekivao, stigao mu je Gretin odgovor u kojem mu se narugala. “Da, molim te, prosvijetli me. Pošalji na smalldickenergy@getalife.com”, napisala je Greta.

Nakon toga Tate je objavio video u kojem ju je dodatno izvrijeđao, a u jednom trenutku zamolio je osobu koja se ne vidi u kadru da mu donese kutiju pizze koja se ne može reciklirati. Bivši profesionalni kickboksač, kojeg policija traži zbog optužbi da je sudjelovao u udruživanju u zločinačku skupinu radi trgovine ljudima i seksualnog iskorištavanja žena, u videu je potom podignuo kutiju pizze iz pizzerije Jerry’s iz Bukurešta.

Iako sada zvuči pomalo nestvarno, prošle je godine skupina stručnjaka za borbu protiv trgovine ljudima pozvala rumunjske vlasti da učinkovito gone trgovce ljudima. Ta se skupina zove GRETA.

“Čini se da su četiri osumnjičenika stvorila organiziranu kriminalnu skupinu sa svrhom vrbovanja i iskorištavanja žena, prisiljavajući ih da stvaraju pornografski sadržaj namijenjen za gledanje na specijaliziranim web stranicama uz naknadu. Oni bi pritom dobili značajne svote novca”, navodi se u istrazi. Osim toga, tužitelji tvrde da su pronašli šest žrtava koje su osumnjičenici seksualno iskorištavali.

Tate je stekao ogromnu pozornost i slavu putem društvenih mreža zbog svojih kontroverznih ispada koji se dijelom tiču i mizoginije i govora mržnje. “Seksualno uznemiravanje je odvratno i neoprostivo. Međutim, kada vas muškarac gleda ili vam zviždi ili pita za ime, to nije uznemiravanje. Žene već jako dugo daju seks u zamjenu za priliku. Rade to i nisu zlostavljane. Ako se dovedeš u situaciju da budeš silovana, moraš snositi određenu odgovornost”, njegov su riječi koje je objavio na Twitteru, no sada su sve te objave obrisane. ,

Nakon što mu je zabranjen pristup Facebooku i Instagramu gostovao je u emisiji kod Piersa Morgana u kojoj se branio da su neke njegove izjave izvučene iz konteksta, no dodao je da on govori ono što velik broj muškaraca misli i osjeća.  Rumunjska televizija objavila je snimku uhićenja.

PHOTOS BY: Twitter, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.