anakonda naslovna

Anakonda uhvaćena kamerom u ‘šetnji’: Snimka goleme zmije šokirala je korisnike Twittera

GREEN_300_listici_sredina

Egzotične životinje

Zamislite da naletite na golemu zmiju, dužine 5 metara i težine veće od 100 kg? Na sreću, takvo veliki gmazovi za svoje stanište odabrali su nama daleke zemlje.

Na našem području ne možemo vidjeti jako velike zmije, a mnoge uhvati užas već i ako slučajno nalete na bezopasnog sljepića. U Africi, Aziji, Australiji i južnoj Americi obitavaju puno veći gmazovi. Tako je nedavno na društvenoj mreži Twitter objavljena snimka goleme anakonde kako gmiže travnjakom nedaleko od jednoga sela u Brazilu.

Korisnici Twittera isprva nisu povjerovali da je snimka stvarna jer je snimljena anakonda bila nestvarno velika, njezino kretanje bilo je lijeno i usporeno.

Inače,  ovako velike anakonde žive u južnoj Americi, na području Amazone, a mogu narasti i do sedam metara. Zmije kapitalci mogu narasti čak i do devet metara i biti teške više od 150 kilograma. Dakle, nije riječ samo o najdužim nego i o najtežim zmijama na svijetu.

PHOTOS BY: Screenshot Twitter / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.