poskok naslovna

Poskok zalutao u Sesvete: Smjestio se na stepenicama, a po njega su došli iz Dumovca

GREEN_300_listici_sredina

Našli ga na stepenicama

Iako poskok nije čest na području Zagreba, viđen je u Sesvetama, a obitelj je u pomoć pozvala ekipu iz Dumovca.

Rijetki su oni koji, kada se susretnu sa zmijom, ostanu smireni i hladne glave. Ljeto je vrijeme godine kada su ovi zaštićeni gmizavci česti na šumskim putovima, napuštenim cestama, kamenju, ali vole se zavući i blizu ljudi, pogotovo kada su u potrazi za vodom ili glodavcima kojih ima po podrumima.

Iako poskoka teško da ćete sresti na području Zagreba, obitelj iz Sesveta imala ga je kao gosta ispred svoje kuće, na stepenicama. Isprva su mislili da će sam otići budući da su zmije plašljive i zapravo se boje ljudi, ali kako mlada zmija nije pokazivala namjeru da će napustiti njihovu kuću, pozvali su u pomoć ekipu iz Dumovca.

poskok u Zagrebu

“Ovaj je mali poskok napravio veliku uzbunu u Kučilovini! Smjestio se na stepenice ispred jedne kuće i, kako su nam javili njezini stanari, nije želio otići. Zato je naš kolega iz terenske ekipe odjurio tamo pomoći ljudima i poskoku. Utvrdili smo da se radi o mladoj zmiji. Dugačka je svega tridesetak centimetara. Preuzeli smo je i naći ćemo joj mjesto gdje svojim rožićem među ljudima neće sijati strah i trepet. I za kraj kratko ponavljanje znanja… Poskok je jedna od triju hrvatskih zmija otrovnica. Ostale su riđovka i planinski žutokrug. Potonje nema u Zagrebu”, objavili su iz Domovca na svome Facebook profilu.

poskok u zagrebu

Zmije nisu agresivne prema ljudima osim ako se ne osjete ugroženima, a poskok, kao i druge dvije otrovnice, riđovka i planinski žutokrug, zaštićene su zakonom.

PHOTOS BY: Facebook Azil Dumovec / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.