242497013_1066626717476027_3647701481389551052_n

Billie Eilish u suradnji s Nikeom predstavila veganske tenisice

GREEN_300_listici_sredina

Mlada, osviještena i svoja

Popularna pjevačica Billie Eilish predstavila je svoje tenisice u suradnji s Nikeom. U potpunosti su veganske i dolaze u dva modela.

Billie Eilish osim što stvara odličnu muziku, vrlo glasno se bori za zaštitu životinja i okoliša i zbog toga je još više volimo. Nedavno je na Met Gali, noseći haljinu kultnog dizajnera Oscara de la Rente, ova poznata veganka izjavila kako je uvjet da nosi haljinu bio da brend izbaci korištenje krzna u svojim kolekcijama što je sam modni brend ubrzo potvrdio. Billie nakon toga nastavlja stopama promjene i širi svoj eko utjecaj dalje, a sljedeća suradnja je ona s Nike-om i to na kolekciji veganskih Air Jordan tenisica. Ova obožavateljica Air Jordana je prije par dana podijelila svoje uzbuđenje na Instagramu, gdje je najavila koliko je uživala u nevjerojatnom iskustvu stvaranja ovih tenisica koje su 100% veganske i preko 20% napravljene od recikliranih materijala.

Nove veganske cipele dolaze s njezinim potpisom na ulošcima i biti će dostupne u dva modela: Air Jordan 15 u neutralnoj nijansi sivo-zelene i Air Jordan 1KO u boji “Ghost Green” koja podsjeća Eilishinu prepoznatljivu sluzavo-zelenu boju kose koju je nosila prije njezina novog platinastog izgleda. Billie se odlučila stvoriti vegansku verziju Air Jordana 15 (za koju priznaje da “nije popularna cipela”) jer joj je to bio omiljeni stil u djetinjstvu. Stil Air Jordan 1KO još je jedan njezin favorit jer su rodno neutralni i mogu se nositi sa svime, od hlača preko kratkih hlača pa sve do suknji. Na jeziku tenisica bit će i njezin logotip “Blohsh” koji je Eilish nacrtala sa 14 godina. “Zaista sam htjela imati, na neki način, gotovo odu za sebe na zahvalan način”, rekla je Eilish o svojim kričavo zelenim tenisicama u Nike videu.

Ovog mjeseca, Billie je tijekom emisije koju je snimila za Nike, razgovarala o klimatskim promjenama i “kako razmišljati globalno i djelovati lokalno” zajedno s morskom biologinjom i izvršnom direktoricom Ocean Collectiv-a Ayanom Elizabeth Johnson. U emisiji su razgovarale o budućnosti modne industrije i važnosti aktivizma kada su u pitanju okoliš i klimatska kriza. Eilish je naglasila da se “ne morate zvati aktivisticom da biste govorili o tome što je ispravno”, dok Johnson nadodaje: “Podignite glas, živite i glasajte za svoje ekološke vrijednosti i promijenite status quo za klimatsku pravdu, održivu modu i klimatsku politiku”. Ranije ovog ljeta, Nike je otkrio da će objavljivati nove varijacije svojih tenisica korištenjem veganske kože brenda Pinatex što su predstavili i u šarenoj kolekciji “Happy Pineapple”. Tenisice izrađene od veganske kože odražavaju Nikeove napore prema održivosti posljednjih godina, pokazujući inventivne materijale biljnog podrijetla koji zamjenjuju konvencionalnu kožu životinjskog podrijetla. Kolekcija Billie Eilish x Air Jordan bit će dostupna na Billie Eilish web stranici od 27. rujna nakon čega će se 30. rujna pojaviti u aplikaciji Nike SNKRS.

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.