blitva

Žuta, magenta, narančasta, bijela: Vesela blitva novi je hit na društvenim mrežama

GREEN_300_listici_sredina

...a još je i eko!

'Po dvije sjemenke staviti na svakih 20 centimetara. Ako vam blitva naraste pregusto, slobodno ju rasadite ili odmah pojedite. Poželjno ju je brati i jesti dok je mlada, i to uzimajući vanjske listove kad su veliki 20-ak centimetara', objasnili su iz Lokvine.

Društvene mreže ovih su dana poludjele za šarenom blitvom koja dolazi u cijelom spektru boja; od žute i klasičnije bijele, pa do crvene, narančaste, magenta…

Iz Lokvine, tvrtke specijalizirane za ekološku poljoprivredu koja i prodaje sjeme za šarenu blitvu, nam objašnjavaju o čemu se točno radi.

“Šarena blitva nije hibridna vrsta blitve, nego se radi o nekoliko sorti koje su pomiješane u paketiću. Sorte se, među ostalim, razlikuju po boji svojih stapki, pa su vrlo efektne kad ih se zasadi, ali i priprema”, govore uz Lokvine, dodajući kako je ova neobična blitva u posljednje vrijeme doista postala hit.

Kako ju skuhati?

Okusom je to regularna blitva. Pa ju se tako treba i pripremati.

“Poželjno je ne kuhati ju do besvijesti nego kratko pripremiti na pari ili  popržiti”, savjetuju, dodajući kako boja žila ostaje i jednom kad je jelo skuhano.

A kako sijati ovu veselu blitvu?

“Po dvije sjemenke staviti na svakih 20 centimetara. Ako vam blitva naraste pregusto, slobodno ju rasadite ili odmah pojedite. Poželjno ju je brati i jesti dok je mlada, i to uzimajući vanjske listove kad su veliki 20-ak centimetara”, objasnili su iz Lokvine.

PHOTOS BY: Lokvina / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.