Nikad dovoljno ideja za slani doručak. Ovaj smo put pokušali zadovoljiti one koji u svojoj prehrani izbjegavaju gluten i one koji preferiraju vegetarijansku prehranu. Stoga, slana kaša od palente i špinata učinila nam se kao idealan izbor. Osim što ne trebate puno sastojaka, priprema je vrlo jednostavna.
Palenta je zdrava za probavu, a špinatom ćete dodati nešto i vlakana, dok je jaje odličan izvor proteina. Kada je gotova, možete je jesti kao samostalan obrok ili uz još malo jogurta ili svježeg kravljeg sira.
Na Instagram profilu srpske influencerice pronašli smo i detaljne upute.
Sastojci
- 45 g kukuruzne krupice ili instant palente
- 250 ml vode
- 1 jaje
- 1 žlica grčkog jogurta
- 30 g smrznutog špitata (ili 3 zamrznute brikete)
- sol
- ½ žličica maslinovog ulja
Priprema
Vodu posolite, u nju dodajte malo maslinovog ulja i pustite da proključa. Kad zavrije, uspite palentu ili kukuruznu krupicu. Ako koristite krupicu, kuhajte miješajuću oko 30 minuta, a za instant palentu potrebno je kuhati samo 3 do 5 minuta. Kada je palenta gotova, maknite s vatre pa dok je vruća, umiješajte jedno jaje, smrznuti špinat i proteinski jogurt.
Vaš slani proteinski doručak spreman je za jelo.