kevin-turcios-sr5pLvYhBeg-unsplash

Zelena akcija: “Želimo nam svima održiv i netoksičan Božić!”

GREEN_300_listici_sredina

Aplikacijom protiv toksina

Kampanjom ToxicFreeXmas, Zelena akcija poziva na smanjenje prekomjerne potrošnje u doba blagdana, odabir proizvoda s manjim utjecajem na zdravlje i okoliš te korištenje zakonskog prava na informaciju o posebno zabrinjavajućim kemikalijama u proizvodima.

Zelena akcija se uključila u europsku kampanju nazvanu ToxicFreeXmas kao dio međunarodnog projekta LIFE AskREACH. Kroz seriju objava na društvenim mrežama prije Božića, govorit će o dokazano štetnim tvarima u proizvodima, kako ih izbjeći i koje su najbolje alternative. Kampanja će trajati do 23. prosinca i u narednim tjednima će se pružati informacije i ideje o održivijem i manje toksičnom Božiću. Stoga, zapratite hashtag #ToxicFreeXmas na društvenim mrežama.

Dodatno, kroz kampanju će pozvati potrošače na korištenje mobilne aplikacije Scan4Chem. Ona omogućuje upućivanje zakonski obvezujućih upita proizvođačima i trgovcima o prisutnosti posebno zabrinjavajućih tvari u proizvodima i to jednostavnim skeniranjem bar kodova proizvoda. Korištenjem svog prava na informaciju, potrošači mogu doprinijeti osvještavanju svih sudionika u dobavnom lancu o ovom problemu te dugoročno doprinijeti uklanjanju proizvoda, koji sadrže posebno zabrinjavajuće tvari, s polica trgovina. Svaki sken se računa jer  podizanjem svijesti možemo učiniti naš život održivijim.

Kampanja ToxicFreeXmas provodit će se u Hrvatskoj, Austriji, Češkoj, Danskoj, Estoniji, Francuskoj, Njemačkoj, Švedskoj, Grčkoj, Latviji, Litvi, Luksemburgu, Poljskoj, Portugalu i drugim državama u Europi.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.