eyeswashere-2pKVW6bRk3c-unsplash

Zagrepčani, pripremite se na nevjerojatnu buku i nered narednih dana. Evo o čemu je riječ!

GREEN_300_listici_sredina

Strpite se do svibnja!

Priroda se budi. Ovako ukratko možemo opisati trenutnu situaciju flore i faune kroz naredne mjesece. Stoga, iz Zoološkog vrta grada Zagreba pozivaju građane na razumijevanje jer sve do svibnja gačci i vrane svijaju gnijezda za svoje ptiće, što može biti poprilično neuredan i bučan proces.

Dijeli nas još svega nekoliko dana i od službenog početka proljeća, a to znači samo jedno- priroda se budi. Neke biljke već su u velikom cvatu, neke tek kreću sa svojim “buđenjem”, a jednako kao kod flore, i fauna kreće u nove avanture. Tako su iz Udruge Biom i Zoološkog vrta grada Zagreba koji međusobno surađuju na projektima zaštite prirode, obavijestili građane na svijanje gnijezda vrana i gačaka.

Gačci i vrane pripremaju se za podizanje ptića pa će naredni period biti poprilično bučni i neuredni. No, kako su objavili iz ZOO-a, buka je vremenski ograničena. Sredinom svibnja mlade ptice napuštaju gnijezda. Do sljedećeg proljeća obitelji gačaca se okupljaju u veća jata i sele na obližnja polja i nasipe te u parkove. “Molimo vas da imate razumijevanja za njihov trenutačno bučan obiteljski život. Gačci i vrane važan su dio biološke raznolikosti našeg grada”, naveli su iz Zoološkog vrta grada Zagreba.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.