244154778_187258083551359_6080864630199934686_n

Zagrebački Botanički vrt ponovno otvara svoja vrata. Evo kada ga možete posjetiti i što vas sve očekuje!

GREEN_300_listici_sredina

132. sezona otvorenja najzelenijeg vrta u Zagrebu

Nakon zimskog morovanja, najpoznatiji biljni vrt u Zagrebu od 3. ožujka bit će ponovno otvoren. Razne su novosti unutar ovih 4,7 hektara zelenih površina u samom centru, a jedna od njih je da je proširen i dio za učenje. Neke proljetnice već su procvjetale, neke će tek krenuti, a vi već ovog vikenda rezervirajte za obilazak Botaničkog vrta PMF-a.

Nakon zimske pauze, Botanički vrt PMF-a otvara svoja vrata posjetiteljima. Proteklih dana ozbiljno je zazelenilo u Vrtu, pa će svi ljubitelji biljaka moći krenuti u razgledavanje već od 3. ožujka s početkom u 9:00 sati. Prošle je godine vrt za javnost bio otvoren već 23. veljače, no čini se kako se zima ove godine odužila pa su i biljke nešto duže “spavale”, a nagle promjene temperature svakako su utjecale na njihov prirodni proces.

Novosti u najpoznatijem vrtu u gradu

Ono što vas od trećeg dana ožujka očekuje u napoznatijem vrtu u Zagrebu su i novouređene gredice, odnosno lijehe, ali i velike površine namijenjene učenju, koje su kako tvrde iz Botaničkog vrta, zadnjih godina višestruko obogaćene mnogobrojnim vrstama iz svakog kutka svijeta. Osim toga, nakon opsežnih zimskih radova i preinaka s ciljem osiguranja sigurnosti posjetitelja, najstarija kamenjara u Botaničkom vrtu postala je dostupna za obilazak mnogobrojnih posjetitelja.

Više od 5000 biljnih vrsta čeka na vas

Mnogo je razloga zašto biste ove sezone trebali obići ovaj Vrt osnovan 1889. godine koji je dom više od 5ooo raznovrsnih biljnih vrsta, a od 4,7 hektara ukupne površine Vrta, najveći dio zauzima arboretum. Za posjetitelje će od 3.ožujka biti otvoren svakim danom od od ponedjeljka do utorka od 9:00 do 14:30, a od srijede do nedjelje od 9:00 do 16:00.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.