sven-kucinic-4Ns5przo-Ng-unsplash

Zagrebačka Čistoća slavi sto godina: U 15 gradskih četvrti organiziraju se velike akcije čišćenja

GREEN_300_listici_sredina

Da i tvoja četvrt zablista

U povodu Dana planeta Zemlje i stote obljetnice zagrebačke Čistoće, Zagrebački holding i Grad Zagreb organiziraju dvodnevnu akciju čišćenja na čak 15 različitih lokacija.

Sutra cijeli svijet obilježava Dan planeta Zemlje, a mnogi gradovi organiziraju razna događanja u čijem je fokusu upravo okoliš. Jednu u nizu akcija čišćenja organizira i Grad Zagreb. Naime, na Dan planeta Zemlje obilježit će se i stogodišnjica podružnice Čistoća Zagrebačkog holdinga i tim povodom Grad Zagreb i Zagrebački holding ovog vikenda organizira i sudjeluje u akcijama čišćenja gradskih četvrti.

Obuhvaćeno 15 lokacija u gradu Zagrebu

Na čak 15 različitih lokacija u gradu u dva dana bit će organizirana akcija čišćenja kojoj je cilj uklanjanje i zbrinjavanje otpada, širenje svijesti o važnosti očuvanje prirode, te edukacije javnosti o potrebi savjesnog zbrinjavanja otpada. U subotu je na redu Novi Zagreb – zapad, Gornji grad – Medveščak, Podsused – Vrapče, Sesvete, Stenjevec, Gornja Dubrava, Črnomerec, Trešnjevka – sjever, a u nedjelju, 23.4. na rasporedu su Peščenica – Žitnjak, Novi Zagreb – istok, Trešnjevka – jug, Donji grad, Podsljeme, Maksimir i Donja Dubrava.

Svim zainteresiranima osigurana okrijepa

Kako su naglasili iz Grada, vim događanjem ujedno odaju i priznanje stoljetnoj tradiciji zagrebačke Čistoće, koja je počela pružati usluge građanima još 1923. godine. “Pozivamo sve sugrađane koji žele biti dio akcije za ljepši i čišći Zagreb da nam se pridruže! Za okrjepu sudionika osigurani su paketi s vodom, sokom, sendvičem i voćem”, zaključuju iz Grada. Okupljanje je 15 minuta prije početka akcije na navedenim lokacijama, gdje će se dijeliti pomagala za čišćenje (vreće i rukavice).

PHOTOS BY: Zagrebački holding, Unsplash, Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.