Ako ste od onih gurmana koji vole isprobavati recepte, pita od krumpira i špinata, koju smo pronašli na instagram profilu @chef_dimitry_official, sigurno će vas oduševiti. I mi smo je pokušali pripremiti, i bez obzira na malu improvizaciju i sitna odstupanja, ispala je vrlo ukusna.
Bogata je okusima jer, osim krumpira i špinata, ovdje još od povrća ulazi ljubičati luk i cherry rajčice, a mozzarela i jaja dodaju punoću okusa. Jelo se zove ‘pita’ jer ima podlogu, ali umjesto tijesta, dolazi krumpir i priprema se na jednostavan, ali zanimljiv način. Kako nema brašna, ovo je idealan obrok za osobe koje izbjegavaju gluten, a kako nema ni mesa, svidjet će se i vegetarijancima.
Sastojci
- 4-5 krumpira
- maslinovo ulje
- sol, papar
- mozzarella: 100 g (1 šalica)
- 8-9 cherry rajčica
- ljubičasti luk
- špinat
- 3 jaja
- 2 žlice krem-sira
- 30 g maslaca
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- sol, papar
- 50 ml mlijeka
- parmezan (za posluživanje)
Priprema
Krumpire (možete oguliti) premažite uljem i cijele pecite u pećnici 40 minuta na 200 stupnjeva. Zatim ih zgnječite u posudi za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Posipte solju i paprom, pokapajte uljem i pecite 30 minuta na 200 stupnjeva. Zatim stavite mozzarellu, cherry rajčice, crveni luk i špinat u sredinu. U zasebnoj zdjeli pomiješajte jaja s krem-sirom, maslacem, začinima i mlijekom. Prelijte smjesu preko pite i pecite 30 minuta na 200 stupnjeva. Kod posluživanja možete posuti parmezanom.