pexels-alexey-komissarov-8910283

Za ‘dlaku’ izbjegnuta tragedija: Filmsku ekipu Davida Attenborougha napali morski psi

GREEN_300_listici_sredina

"Jedva smo spasili živu glavu"

Radnje nekih filmova nerijetko nam se čine nadrealne, sve dok ih ne iskusite na vlastitoj koži. To se upravo dogodilo filmskoj ekipi dokumentarnog serijala "Our Planet" čiji je narator legendarni prirodoslovac i omiljeno televizijsko lice David Attenborough. Naime, tijekom snimanja podvodnih kadrova na Havajima, u plićaku su doživjeli napad morskih pasa koji su kidali sve pred sobom.

Ekipa Netflixove dokumentarne serije Davida Attenborougha “Our Planet II” imala je poprilično neugodan susret s nevjerojatno gladnim morskim psima tijekom snimanja.

“Bilo je užasno”

Četverodijelni dokumentarac o klimi, čiji je narator legendarni Sir David Attenborough koji je prošli mjesec proslavio 97. rođendan i još uvijek snima, objavljen je na Netflixu u srijedu, 14. lipnja, a sad je otkriveno da su članovi ekipe imali bliski susret s krvoločnim morskim psima dok su snimali kadrove serije u Tihom oceanu sjeverno od Havaja.

Tim koji je osvojio Emmy za seriju snimao je podvodne kadrove kitova u blizini Laysana jednog od sjeverozapadnih havajskih otoka kada su ih napali morski psi. Životinje su srećom na kraju izgrizle ogromne rupe na čamcima za napuhavanje.

morski psi

Govoreći za britanski Radio Times, redatelj serijala Toby Nowlan rekao je da je ponašanje morskih pasa bilo krajnje neobično, dodajući da su životinje izgledale nevjerojatno gladne. “Morski pas je skočio na čamac i izbušio velike rupe. Cijeli čamac je eksplodirao”, prisjetio se. “Bilo je užasno. To je bio drugi morski pas tog dana koji nas je napao”, dodao je.

Nemaju dovoljno prirodne hrane

Srećom, ekipa je bila oko 100 metara od kopna i uspjeli su doći do obale prije nego što se čamac potpuno ispuhao. “”Bili su nevjerojatno gladni. Možda nemaju dovoljno prirodne hrane i samo su pokušavali uzeti sve što su pronašli u vodi”, objasnio je Nowlan.

Producent serije Huw Cordey izjavio je kako je nemili događaj podsjetio na radnju filma “Ralje”, a posada je tvrdi bila izuzetno uspaničena. Dodao je i da je izvorna ideja bila napraviti podvodno snimanje s morskim psima koji u plićaku Laysana. “Malo je reći da nisu dobili nikakve podvodne snimke”, zaključio je.

PHOTOS BY: Unsplash, Guliver Image, Youtube, Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.