77359302_481175069158942_7027929204253723208_n

Vraća se omiljeno zagrebačko klizalište, ali u novom ruhu. Evo kako će izgledati…

GREEN_300_listici_sredina

Tomašević najavio Eko Advent

Advent u Zagrebu započinje 26.11. s paljenjem prve adventske svijeće, ali ove će godine biti nešto drugačiji. Najavio je to danas zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. Kako će točno izgleda pročitajte u nastavku...

Iz grada su se, kako je rekao, odlučili za hibridni model Adventa koji se vraća u punom sjaju. “Za neke smo lokacije postavili aukcije, ali kako bismo dobili kvalitetan program, odlučili smo se i za javni natječaj, objasnio je gradonačelnik Tomašević dodavši da se nada da će Advent vratiti građanima osmjeh na lice u ovim teškim vremenima.

Novo klizalište

Advent će sadržavati neke od tradicionalnih lokacija i aktivnosti, no ipak je uvedeno nekoliko noviteta, a neke od njih tiču se zaštite okoliša. Tako bismo ove godine, kako je najavljeno, prvi put mogli imati ekološki održivi Advent. Ponovno se otvara klizalište na Tomislavcu, ali s manje zauzimanja zelene površine. Darja Dragoje iz Turističke zajednice grada Zagreba za Green.hr je rekla na koji će se način klizalište održavati. “Led na klizalištu održavat će se na ekološki način. Voda od otapanja leda koristit će se za ponovno zamrzavanje i održavanje površine za klizanje”, rekla je.

 

Osim toga, na svim će se lokacijama koristiti jednokratna, biorazgradiva ambalaža, a diljem lokacija s aktivnostima za Advent bit će postavljeni i punktovi za razdvajanje otpada.

Lampice na Zrinjevcu, mnogima i simbol Adventa u Zagrebu, upalit će se točno u 19:50h, ali neće svijetliti jednako kao i prošle godine. Kako bi se uštedjelo na troškovima energije, lampice će se paliti pola sata kasnije i gasiti pola sata ranije, rekao je Tomašević. Riječ je o LED lampicama koje su mali potrošači energije.

Tomašević se pohvalio da će Zagreb nakon ovog Adventa biti u plusu više nego ikad. Zagreb je ranije imao 900 tisuća kuna prihoda, a ove će imati 4.2 milijuna kuna – istaknuo je.

PHOTOS BY: www.adventzagreb.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.