Vodimo vas u bajkovita Tolminska korita: Evo koliko košta izlet u ovu nestvarnu ljepotu koju bi svi trebali posjetiti

GREEN_300_listici_sredina

Prizori koji očaravaju

Ovi su prizori očarali i slavnog Dantea Alighierija koji je nekada davno boravio na ovom području. Štoviše, nekoliko je stihova u svojoj Božanstvenoj komediji nastalo upravo ovdje. Njemu u čast , jama koja se ovdje nalazi, nosi naziv Danteova jama.

Prirodni fenomen smješten u dolini rijeke Soče godinama privlači brojne posjetitelje. Riječ je o koritima rijeka Tolminke i Zadlaščice koje se upravo na ovome mjestu spajaju u jedno. Najniži je to ulaz u Nacionalni park Triglav, ali po mnogima i najljepši.

Za ovo područje kažu da je nemoguće dočarati atmosferu preko fotografija, stoga predlažemo da isplanirate jednodnevni izlet s prijateljima i obitelji.

Rijeka Soča prirodna je žila kucavica slovenske turističke regije koja se zove Smaragdni put, a koju svatko mora posjetiti barem jednom u životu!

Za svakoga nešto

Blizina naših susjeda dodatan je plus tako da će vam do ove bajkovite lokacije iz Zagreba trebati tri sata vožnje.

Najveće naselje i gospodarsko središte doline Soče je upravo Tolmin, grad u kojemu se početkom ovog mjeseca održava poznata trail utrka i Soča Outdoor Festival.

No, osim toga, ovaj slovenski grad nudi brojne sadržaje i za one koji vole povijest, umjetnost i kulturnu baštinu. Spomen-crkva Svetog Duha uvrštena je na popis europske baštine, a nezaobilazan je i Tolminski muzej.

Koliko košta ulaznica?

Staza je dugačka oko dva kilometra, a cijelim putem pratit će vas prizori od kojih zastaje dah! Riječ je o laganijoj šetnji preko stepenica, drvenih mostova te duž šetnice.

Ovi su prizori očarali i slavnog Dantea Alighierija koji je nekada davno boravio na ovom području. Štoviše, nekoliko je stihova u svojoj Božanstvenoj komediji nastalo upravo ovdje. Njemu u čast, jama koja se ovdje nalazi, nosi naziv Danteova jama.

Ulaznica za bajkovita Tolminska korita iznosi deset eura za odrasle u ovo sezonsko vrijeme, dok u predsezoni i postsezoni iznosi 8 eura. U ožujku, travnju, listopadu i studenom ulaz ćete platiti 6 eura.

PHOTOS BY: Profimedia, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.