Sve više tvrtki pokušava zaokrenuti svoje poslovanje u zeleno i održivo, a posebice one tvrtke koje proizvode hranu i piće. Jedna od njih je i francuska vinarija “Château Angélus” koja je nedavno kupila još jednu vinariju te ju dala preurediti prema svim održivim i ekološki prihvatljivim standardima. Njihov cilj je stvoriti ne samo održivo vino, već i ekološku vinariju bogatu tehnološkim inovacijama, održive tehnike gradnje i uzgoja.
Iako je podrum Carillon d’Angélus već je bio vinarija, bio je premalen da primi novu učinkovitu opremu. Budući da se prva vinarija nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, to ograničava mogućnosti razvoja i arhitekture za vlasnike pa su odlučili krenuti od nule s novim dizajnom vinarije u obližnjoj zajednici Saint-Magne-de-Castillon. Novi Carillon d’Angélus podrum površine je 4.400 četvornih metara na 3,30 hektara. Polupotopljen je pod zemljom sa zelenim krovom. Podrum za proizvodnju vina napaja se vinom uz pomoć gravitacije, bez korištenja pumpa. Dizajn je inspiriran vinarskim podrumom Fleur de Boüard u Lalandeu, koji ima 18 preokrenutih posuda u obliku krnjeg stošca, sustav dizalice i dizalo za kadu s vinom. Osim toga, solarni paneli pomažu s energijom potrebnom za ostali rad u vinariji.
Carillon d’Angélus i cijelo imanje Chateau Angelus imaju HVE3 certifikat, a to znači da je to najviša razina certifikata visoke ekološke vrijednosti koji se daje najboljim praksama u pogledu biološke raznolikosti, fitosanitarne strategije i gnojidbe. Ova nedavno otvorena vinarija planira obilje eksperimentiranja s brojnim prototipima za elektronske mjerače i svu potrebnu opremu u proizvodnji vina. Carillon d’Angelus cilj biti središte ne samo ekološke proizvodnje vina, već i tehnoloških inovacija za ovu industriju.