241843376_616791386392846_1918214018721226097_n

Ed Sheeran planira obnoviti prirodu diljem Ujedinjenog Kraljevstva, a započeo je sa svojim imanjem

GREEN_300_listici_sredina

Svjestan je svoga utjecaja

Ed Sheeran je izrazio želju da postane ekološki održiviji. Talentirani 30-godišnjak spomenuo je tijekom intervjua za BBC Radio London da njegovi napori za održivost počinju u njegovom domu u Velikoj Britaniji.

Ed Sheeran odlučio je iskoristiti svoje resurse i zvjezdani status kako bi obnovio prirodu i potaknuo svoje obožavatelje da učine isto. Krajem prošlog mjesece je tijekom radijskog intervjua otkrio da mu je želja kupiti što više zemlje kako bi na njoj posadio više stabala. Glazbenik s adresom u East Soffolku jako je ponosan na svoju županiju i želi je ozeleniti i privući veći broj divljih životinja.

Pjevač hita “Shape of You” objasnio je da je to dio njegovog plana da ublaži ugljični otisak koji je prouzročio njegov posao koji zbog čestih putovanja nije “izuzetno održiv”. Ipak, Sheeran je prošlog mjeseca najavio planove da će najvjerojatnije odustati od velikih turneja kako bi mogao provoditi više vremena sa svojom suprugom Cherry Seaborn i svojom 16-mjesečnom kćerkicom Lyrom.

Osim što je kupio zemljište za obnovu prirode, 30-godišnji dobitnik Grammyja rekao je da svoje imanje u East Suffolku, zvano “Sheeranville”, pretvara u livadu za divlje životinje. To uključuje i masivnu košnicu i veliki ribnjak, koji će pomoći u potpori domaćih divljih životinja kao što su tritoni, daždevnjaci, ježevi i zmije. “Kada si javna osoba i vjeruješ u održivost i to podržavaš, odjednom ljudi traže način da te kritiziraju”, rekao je Sheeran te dodao “Svi možemo napraviti razliku”.

“Rewilding” odnosno obnova divlje prirode je izuzetno koristan za razne ekosustave kao što su livade, šume, močvare i tresetišta. Ti ekosustavi služe ne samo kao domovi za široku paletu biljaka, životinja i gljiva, već i kao ponori ugljika. A vrste koje pronađu svoje domove u ovim područjima pomažu im da budu zdravi i uspješni. Međutim, kao rezultat stotina godina poljoprivrede, industrije i građevinarstva, Ujedinjeno Kraljevstvo je jedna od zemalja u Europi koja je najviše osiromašena prirodom. Od 1970-ih, otprilike 41 posto vrsta je nestalo, a mnoge su u opasnosti od nestanka, prema Mreži prirodne bioraznolikosti. Određene vrste, poput ježeva koji borave na Sheeranovom imanju, suočile su se s gubitkom populacije od oko 95 posto.

Projekti poput Sheeranovog ili projekti koje vode konzervatori, kao što je ponovno uvođenje ključnih vrsta poput bizona ili dabrova, mogu pomoći da se preokrene uništavanje prirode i zauzvrat pomoći Ujedinjenom Kraljevstvu da smanji svoj ugljični otisak.

PHOTOS BY: Instagram @teddysphotos; Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.