jeleni_grcka

VIDEO Prizor koji slama srce: Brojni jeleni stradali u požaru u Grčkoj, a preživjeli mahnito traže sklonište i hranu

GREEN_300_listici_sredina

Situacija je teška

Preživjele životinje uplašeno tragaju za skloništem, vodom i hranom. Uočene su u dvorištima praznih kuća nakon evakuacije stanovništva.

Slike koje ovih dana pristižu Rodosa slamaju srca. Više od deset tisuća ljudi je evakuirano, a stotine vatrogasaca daju sve od sebe kako bi obuzdali vatrenu stihiju.

Na društvenim mrežama dijeli se snimka iz Grčke na kojoj se vide lešine jelena lopatara stradalih u požarima. Leže uz cestu, a sve oko njih u potpunosti je izgorjelo.

Ekstremne temperature 

Preživjele životinje uplašeno tragaju za skloništem, vodom i hranom. Uočene su u dvorištima praznih kuća nakon evakuacije stanovništva.

Ovi jeleni dio su prirodnog bogatstva Rodosa.

Podsjetimo, tijekom najtoplijeg srpanjskog vikenda u 50 godina u Grčkoj, temperature su dosegnule čak do 45°C. Vrući, suhi i vjetroviti uvjeti predstavljaju savršeno gorivo za požare diljem zemlje. Od početka toplinskog vala izbilo je desetke požara diljem Grčke, s novim požarima na otoku Evia, drugom najvećem otoku zemlje, te u Peloponezu u nedjelju.

 

 

PHOTOS BY: Screenshot, Twitter / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.