video
video

VIDEO Ovaj se turist bezbrižno kupao na plaži u Grčkoj, a onda je shvatio da na leđima ima neočekivanog posjetitelja

GREEN_300_listici_sredina

Nova prijateljica

Snimka je postala viralna na TikToku, a do sada je skupila preko 240 tisuća likeova. 

Talijan Christian Castagna brčkao se u moru na godišnjem odmoru u Grčkoj, kad je na leđina osjetio nešto neobično. Naime, na njegova se leđa zalijepila hobotnica, a Christian je snimku ove neobične simbioze objavio i na svojem TikToku.

Pokušao je novu prijateljicu ukloniti sa svojeg tijela, no ona se, nakon leđa, zalijepila za njegovu ruku.

Kasnije je spustio ruku u more te ju pokušao odvojiti dok je u moru.

@christiancastagna7 Ma non va più via #polpo #viral #fyp ♬ OUT NOW Enzo Smooth Operator – Enzo

Snimka je postala viralna na TikToku, a do sada je skupila preko 240 tisuća likeova.

Inače, hobotnice su iznimno inteligentne životinje koje su jedna od najsnalažljivijih bića u moru.  Iako je hobotnica odličan plivač, najčešće svoj plijen lovi primjenjujući lukavstvo. Može mijenjati boju tijela i tako se prilagoditi okolini. Ležeći maskirana na morskom dnu promatrat će okolinu i jurnuti na neopreznog “prolaznika” te ga omamiti svojim nervnim otrovom. Njezini dugi i snažni krakovi rastezljivi su i opremljeni s dva reda prianjalki, kojima hobotnica može čvrsto držati i sklizak plijen.

Ako već niste, svakako vam preporučamo da pogledate film ‘My Octopus Teacher’, predivnu odu hobotnicama te nježnom odnosu čovjeka i prirode.

PHOTOS BY: TikTok / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.