F4rohz9XAAE9WuC

VIDEO Dramatični prizori stižu iz Austrije: Na snazi posebno upozorenje

GREEN_300_listici_sredina

Nagla promjena vremena

Građani se mole da ne napuštaju svoje kuće

Nakon obilnih kiša na zapadu Austrije proglašena je opasnost od poplava, dok je u nekim dijelovima pokrajine Tirol izdano i službeno upozorenje građanima Schwaza kojemu prijeti nabujala rijeka Inn.

“Upozoravaju se građani da ostaju u kućama i da izbjegavaju nepotrebne izlaske na ulice. Isto tako se ne preporučuje boravak u podzemnim garažama”, stoji u upozorenju.

Podsjetimo, snažno nevrijeme pogodilo je u ponedjeljak Austriju, ali i susjednu Sloveniju te Njemačku i Švicarsku. U Bavarskoj je snažni vjetar doslovno čupao krovove s kuća, dok je u Sloveniji padala jaka tuča.

Stiže još kiše

Najteže je ipak u Austriji, gdje su u nekim dijelovima zemlje zatvorene prometnice i mostovi, a ponegdje je i obustavljen željeznički promet.

Kako navodi lokalni Salzburger Nachrichten, gradonačelnik tog grada, Gerhard Steinbauer, kazao je da u posljednjih 30 godina razina vode nije bila ovako visoka.

Situacija je napeta i u čitavom slivu rijeke Inn ali je premijer savezne pokrajine Tirol Anton Mattle rekao kako je najveća opasnost prošla.

“Prošli smo dobro s obzirom na okolnosti i mislim da možemo govoriti o popuštanju napetosti”, rekao je Mattle.

Trenutne prognoze najavljuju daljnje obilne oborine u slivnom području južnih Salzachovih pritoka Pongaua. Ostvare li se prognoze o oborinama, očekuju se velike poplave u dolini Gastein, koje također mogu izazvati ozbiljne štete.

Brojne intervencije vatrogasaca

Kiša je izazvala velike probleme i u glavnom gradu Slovenije. Kako javlja 24ur, vatrogasci su imali pune ruke posla.

U većini slučajeva vatrogasci su morali intervenirati zbog prodora oborinskih voda u objekte, posebice u podrumske prostore.

Poplavljeno je i nekoliko cestovnih podvožnjaka iz kojih su na tri lokacije spašavana vozila i ljudi u njima.

PHOTOS BY: Twitter / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.