Snapinsta.app_1080_325755659_886654102477353_983647625766574031_n

Upoznajte Luciku, brend unikatnog posuđa koji u sebi provlači ekološku i umjetničku crtu

GREEN_300_listici_sredina

Posebno i efektno

Unikatno, efektno i nesvakidašnje. Ovako bismo mogli opisati liniju uporabnih predmeta u vidu tanjura, zdjelica i vaza za cvijeće mlade umjetnice Lucije Lekšić. Brend "Lucika" već je nekoliko godina njezino utočište kreativnog stvaranja, a od nedavno svoje je proizvode ponudila i kupcima i vjerujte nam, svaka se šalica ili zdjelica razlikuje od one druge.

Ako ste u potrazi za efektnim potrepštinama za kuhinju, onda možda vaše traženje staje sad. Posebice ako ste od onih čije posuđe mora biti praktično, a u isto vrijeme i jedinstveno. Jedno takvo naći ćete pod imenom Lucika, brenda iza kojeg se “krije” mlada umjetnica Lucija Lekšić koja izrađuje keramičko hand made posuđe.

Umjetnička djela pretvorena u praktične predmete

Šalice, zdjelice, žličice, tanjuri, tanjurići i vaze samo je dio asortimana koje ova svestrana Riječanka nudi na svom Instagram profilu, čiji su artikli već oduševili mnoge.

“Lucika je nastao kao svojevrsni projekt ili posljedica nekog dugogodišnjeg stvaranja, a kad je pala ta odluka da će se stvarati proizvodi koji ujedno i mogu biti mala umjetnička djela, onda ti za to treba nekakvo ime, pa je tako tu rođena Lucika. Počelo je s ilustracijom i slikama pa je nekako preraslo u keramiku koja je sadržavala ilustracije”, rekla nam je Lucija koja se zadnjih četiri godine bavi izradom upravo uporabnih predmeta, ali i vođenjem radionica keramike.

“U cilju mi je ljude educirati o samom materijalu i njegovoj širokoj uporabi te dati prostora za odušak i povezivanje s prirodnim materijalom, koji nam je, rekla bih, prijeko potreban”, ističe.

Svaki proizvod u maloj kreativnoj tvornici “Lucike” je unikatan jer proizlazi iz trenutka inspiracije umjetnice pa u nekoj drugoj kuhinji teško da ćete vidjeti šalicu, vazu ili zdjelicu za juhu poput vaše.

“Svaka serija radova varira ovisno o periodu kada je napravljena. Bazirano je najviše na šalicama različitih veličina, tanjura, žlica, zdjelica i zdjela te vaza za cvijeće različitih dimenzija i oblika. Zapravo, kako je svaki predmet rađen ručno, s puno pažnje i ljubavi, za sebe je unikat i neponovljiv”, otkriva nam Lucija.

Za ljubitelje prirode

Ako pitate Luciju za koga su namijenjeni njezini proizvodi, odgovor će biti za sve one koji vole prirodu i koji svojim odabirom artikala malih, domaćih proizvođača uspješno odolijevaju masovnoj kupnji tvorničke proizvodnje, a nerijetko su joj kupci i ugostitelji koji žele opremiti kafić ili restoran unikatnim posuđem.

Brend je u potpunosti eco-friendly, a segment okoliša Luciji je izuzetno bitan pri radu. “Proizvodi su rađeni od keramike, koja je zapravo zemlja. Kao u svakom mediju u umjetnosti ima tu puno toksičnih materijala, pa ih pokušavam zaobići u širokom luku, stoga su boje i materijal koje koristim prirodni i netoksični za uporabu i okolinu, a svaki komadić koji ostane se reciklira i potroši”, zaključuje Lucija čije radove možete pronaći na društvenim mrežama, ili pratiti gdje će i na koje sajmu izlagati proizvode kojima možete obogatiti svoj kutak doma.

PHOTOS BY: Stephany Stefan, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.