277811958_686221739279507_1733737647835951750_n

Od tekstilnog otpada i recikliranja starih materijala nastao je domaći brend s naljepšim proizvodima za bebe

GREEN_300_listici_sredina

"Babies by Babes" u službi mališana i prirode

Ako ste se ikad pitali može li tekstilni otpad postati glavni materijal pri izradi proizvoda za bebe, domaći brend "Babies by Babes" pravi je dokaz tome. Vrijeme je da ih upoznate.

Da i dječja oprema i potrepštine za bebe mogu biti kako u službi njih samih, tako i u službi prirode, svjedoči tome domaći i nešto noviji brend na tržištu “Babies by Babes” u čijoj kreativnoj radionici nastaju preslatki proizvodi. Od jastuka, podloga, organizatori za krevetiće pa sve do grickalica i tješilica za najmlađe članove obitelji napravljeno je od održivih materijala nastalih od ostataka tkanine i tekstilnog otpada koji sprječava prekomjernu proizvodnju tekstila te na taj način pridonosi smanjenju ugljičnog otiska. Kako stoji na njihovim službenim stranicama, iza brenda stoje jedna mama i teta, odnosno prijateljice Astrid Dimitrijević i Dorotea Mirčetić koje su po povratku iz Danske odlučile napraviti nešto dobro i kvalitetno, kako za bebe, tako i za prirodu. “Naši materijali dio su tekstilnog viška, redizajnirajući stare komade udahnjujemo novi život u odbačene tekstilne proizvode”, ističu.

Kako tvrde vlasnice brenda, njihova je misija probuditi svijest o zagađenju, masovnoj proizvodnji otpada te ponuditi modernije rješenje za upotrebu već proizvedenih komada odjeće koristeći ekološke, samoodržive materijale rabljenih komada odjeće i tekstilnog viška. “Naš cilj je da se i Hrvatska podigne na ljestvici ekologije i modne održivosti, da se učinkovito upravlja resursima po načelima kružne ekonomije, otvaranje novih radnih mjesta te da brand koji je plasiran na vanjsko i unutarnje tržište postane reprezentativan i prepoznatljiv”, tvrdi Astrid. U proizvodnji svojih artikala surađuju i sa ženama iz Udruge Kamensko, a i sam je brend većinski predvođen ženama i time također zagovaraju ljudska prava i nediskriminaciju te se vode fair trade poslovnom etikom.

Iako su još uvijek mali, Babies by Babes izuzetno je motivirana tvrtka koja ima mnogo veći cilj od samog izbacivanja proizvoda, a to je upravo briga za čovječanstvo i Majku Zemlju. Ove unikatne proizvode možete pronaći na njihovoj službenoj web trgovini.

PHOTOS BY: Instagram, www.babiesbybabes.com / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.