368242347_667099242121850_7694608661331276183_n

Udomili psa pa ga vratili nakon dva sata: ‘Dijete nije zadovoljno’

GREEN_300_listici_sredina

...ali priča ipak ima sretan kraj!

Iako su mislili da će Kai provesti još neko vrijeme u skloništu, sudbina mu je ipak vrlo brzo namijenila nešto drugo.

Napuštenom psu najsretniji je dan kada konačno pronađe svoj dom, kada od stotinu pasa koji još uvijek neumorno čekaju u skloništima, potpuni stranac odabere baš njih.

Taj je dan maleni Kai relativno brzo dočekao. Štene iz udruge Srce za lutalice nedaleko Pleternice dočekalo je svog udomitelja.

Trebao je to biti njegov najsretniji dan, ali samo dva sata kasnije, nakon što ga je nova obitelj odabrala i povela u novi dom, vraćen je u sklonište.

Zašto? – Njegovi novi vlasnici jednostavno su se predomislili.

‘Dijete nije zadovoljno’

Ovu nevjerojatnu priču podijelila je udruga Srce za lutalice.

U vrijeme od dva sata svakako treba uračunati i sat vremena puta, koliko je udomiteljima trebalo od udruge do kuće i nazad. Dakle, maleni Kai kod njih je proveo svega sat vremena.

– Najprije nas zovu da on ne želi ni jesti ni piti. Objašnjavam ponovno ono što sam i u dvorištu rekla – da će psić sad biti uplašen, kako će možda cviljeti, kako je normalno da neće jesti ni piti čim je stigao kući…. Ni sat poslije ponovno poziv “dijete nije zadovoljno psićem”. Govorim im odmah da vrate psa i da završimo s tim jer već vidim da neće biti dobro. Vratili su ga – napisala je volonterka iz udruge.

Istaknula je pritom da su udomitelji vjerojatno imali najbolju namjeru, ali da svakako nisu dobro promislili o svim aspektima udomljavanja.

Novi dom

Iako su mislili da će Kai provesti još neko vrijeme u skloništu, sudbina mu je ipak vrlo brzo namijenila nešto drugo. Svega nekoliko dana nakon prvog, neuspješnog udomljenja, po njega je došla druga obitelj. Ovog puta, kažu iz udruge, zauvijek.

– I ovaj put je dobio dječaka, ali dječaka koji razumije da ja Kai beba i da mu treba dati vremena i prostora da se privikne na njega. Razumije i da je pas obaveza pa ima punu potporu roditelja koji su spremni na tu obavezu. Da ste samo vidjeli taj osmijeh, taj usklik kad ga je vidio, bila je to ljubav na prvi pogled i vjerujem početak jednog divnog prijateljstva. Dok je mama držala psa u rukama maleni nije skidao osmjeh s lica i samo bi ga povremeno dotaknuo valjda da se uvjeri da ne sanja. Jučer je otišao, jutros su se javili da je sve u redu i da nije tako jako uplašen”, napisali su iz udruge.

 

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.