COOLINARIKA DONOSI

Ublažite vrućine ovom hladnom tortom od ribiza, vanilije i likera

GREEN_300_listici_sredina

Provjereno ukusno

U samo sedam koraka i deset sastojaka napravite ovu ukusnu tortu, idealnu za rashladite se u ove vruće dane!

Pripremite se za ugodno resko iznenađenje! Hrskave kore od badema i bjelanjaka uokviruju slojeve lagane kreme i ribiza. Žličica-dvije gorkastog likera daju upravo onaj mali special touch, zbog kojeg ova torta spada u iznimne! Za pripremu ćete morati izdvojiti 100 minuta i deset sastojaka.

Sastojci

ZA TIJESTO
150 g badema
5 bjelanjaka
200 g šećera u prahu
100 g maslaca
70 g pšeničnog oštrog brašna

ZA KREMU
1 krema za kolače vanilija
300 ml hladnog prokuhanog mlijeka
200 ml slatkog vrhnja (nezaslađenog)
2 žlice amaretta

ZA NADJEV
300 g crvenog ribiza

Priprema

1. Bjelanjke istucite u snijeg i dodajte im šećer. Lagano umiješajte oguljene i mljevene bademe, otopljeni maslac i brašno.

2.Od papira za pečenje izrežite 3 kružnice promjera 23 cm, pa svaku smjestite u zasebnu tepsiju i još dodatno premažite maslacem.

3. Smjesu od bjelanjaka i badema stavite u štrcaljku, pa je u koncentričnim krugovima nanesite na podlogu od papira za pečenje.

Ilustracija

4. Kore pecite u pećnici zagrijanoj na 120°C oko 1 sat.

5. U mlijeko uspite sadržaj vrećice kreme za torte i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom 3 minute, a pred kraj umiješajte amaretto.

6. Na podlogu rasporedite trećinu kreme, a zatim trećinu ribiza. Stavite drugu koru i ponovite postupak dok ne potrošite sve kore.

7. Završite tortu tako da na zadnju koru nanesete kremu i ukrasite ju bobicama ribiza.

PHOTOS BY: Coolinarika, Profimedia, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.