277939326_698255341210737_7752978580879628645_n

Tvrtka čije kozmetičke i medicinske proizvode možete kupiti i kod nas otvara centar za održivu proizvodnju

GREEN_300_listici_sredina

Inovativni centar

La Concha je novi eko održivi objekt tvrtke Cantabria Labsa koji se smjestio na 50.000 kvadratnih metara u Villaescusi u Španjolskoj, svega pet kilometara dalje od Nacionalnog parka Cabárceno. Zahvaljujući radu, viziji i predanosti preko 850 članova tima koji čine farmaceutsku tvrtku uspjeli su u svom naumu i stvorili divan, održivi proizvodni pogon.

Tvrtka Cantabria Labs napravila je inovativni centar za istraživanje, razvoj i održivu proizvodnju kozmetike, medicinskih proizvoda i nutriceutika. La Concha je novi eko održivi objekt tvrtke Cantabria Labsa koji se smjestio na 50.000 kvadratnih metara u Villaescusi u Španjolskoj, svega pet kilometara dalje od Nacionalnog parka Cabárceno. Zahvaljujući radu, viziji i predanosti preko 850 članova tima koji čine farmaceutsku tvrtku uspjeli su u svom naumu i stvorili divan, održivi proizvodni pogon.

Na 12.000 kvadratnih metara smjestila su se dva centra, a ostatak prostora namijenjen je zelenoj oazi. Veliki naglasak posvećen je geotermalnim vodama. Voda stalno teče na 39 stupnjeva Celzijusa s protokom od 35 litara u sekundi, a zahvaljujući svojim geotermalnim svojstvima proizvodi se obnovljiva i održiva energija koja pomaže u zagrijavanju proizvodnih pogona i reaktora. Osim toga, zahvaljujući stvaranju laboratorija za vodu koji je smješten u glavnom središtu, osigurana je pitka voda za konzumaciju i za dobivanje pročišćene vode te navodnjavanje objekata. Geotermalnu vodu tvrtka koristi i kao novo polje istraživanja u njezi kože zbog njenih ljekovitih mineralnih svojstava.

Uz dvije odvojene proizvodne zone, farmaceutsku i kozmetičku, La Concha posjeduje najsuvremeniju tehnologiju u proizvodnji i industriji 4.0, kako bi postigla najviše standarde proizvodnje s mogućnošću proizvodnje preko 100 milijuna proizvoda godišnje. Ključna oprema uključuje tlačne reaktore, mješalice, punila za cijevi i boce, ampule, sustave bezzračnog punjenja, strojeve za kartoniranje i prostorije pod tlakom u svim proizvodnim i ambalažnim pogonima. Njihov cilj je poboljšati zdravlje i kvalitetu života ljudi, a to ne bi bilo moguće bez osviještenog pristupa okolišu.

Energetski učinkovita upotreba LED rasvjete i smanjena potrošnja vode, svijest o proizvodima koje konzumiraju i njihovom ekološkom otisku, recikliranje, pronalaženje inovativnih rješenja za sprječavanje onečišćenja okoliša, osposobljavanje ljudskih potencijala za upravljanje okolišem, neprestana potraga za još boljom ambalažom i rješenjima koja promiču i olakšavaju recikliranje, analiziranje i smanjenje životnog ciklusa proizvoda samo su neke od stvari na kojima svakodnevno rade. Put do održive proizvodnje nije nimalo jednostavan i ne može se dogoditi preko noći. Uz osviješteno upravljanje te neprestanim promišljanjima, ali i ulaganjima može se postići modernizacija procesa i tehnologija za učinkovitu proizvodnju s najmanjim negativnim utjecajem na okoliš. Zahvaljući distributeru Humed Pharma, koji također drži do održivosti, Cantabria Labs proizvodi dostupni su i na našem tržištu.

PHOTOS BY: press, instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.