Kraj jedne ere. Tako bismo mogli opisati prestanak proizvodnje sladoleda iz “Tvornice slatkog Medenko”. Riječ je o samoborskom brendu koji je još od 2014. godine oduševljavao okusima sladoleda bez laktoze u raznim maštovitim okusima koji su ostavljali bez daha.
Za one koji možda nisu znali, Medenkovi sladoledi bili su od neobičnih kombinacija poput sira i kruha, bučinog ulja, heljde, mrkve i brusnice, a sve namirnice bile su lokalne i organske.
“Dragi kupci, prijatelji, kolege i suradnici, obavještavamo vas da smo teška srca donijeli odluku o prestanku proizvodnje sladoleda. U poplavi emocija, jedino suvislo što možemo reći je HVALA! Hvala vam što ste sve ove godine podržavali naš rad, što ste nam omogućili da kvalitetno i pošteno radimo posao koji volimo. Iako nismo pronašli nikoga tko bi nastavio našim putem, odlazimo ponosni na proizvod koji smo stvorili i koji nam je donio toliko lijepih komentara, susreta i prijateljstava”, stoji u Facebook objavi tvrtke.
Zbog velike potražnje, prije sedam godina Medenko se krenuo prodavati i u specijaliziranim malim trgovinama, a uz one od čokolade, keksa, lipe i špinata, omiljeni među kupcima bili su i veganski.