32257781_1687353501380172_7548653624017027072_n

Tužna vijest za ljubitelje istinskog veganskog sladoleda: Samoborskog Medenka više nema

GREEN_300_listici_sredina

Organsko, lokalno i odgovorno

Samoborski brend "Slatka tvornica Medenko" pionir je kvalitetnog i zanatskog sladoleda u Hrvatskoj, a njihov Medenko svojim je okusima oduševljavao mnoge. Najprije samo u slastičarnici u Samoboru, a kasnije i u malim radnjama diljem zemlje. Na tugu mnogih ljubitelja, ovaj vrhunski sladoled koji spaja nespojivo, a bio je dostupan i u veganskoj varijanti više se neće proizvoditi.

Kraj jedne ere. Tako bismo mogli opisati prestanak proizvodnje sladoleda iz “Tvornice slatkog Medenko”. Riječ je o samoborskom brendu koji je još od 2014. godine oduševljavao okusima sladoleda bez laktoze u raznim maštovitim okusima koji su ostavljali bez daha.

Za one koji možda nisu znali, Medenkovi sladoledi bili su od neobičnih kombinacija poput sira i kruha, bučinog ulja, heljde, mrkve i brusnice, a sve namirnice bile su lokalne i organske.

“Dragi kupci, prijatelji, kolege i suradnici, obavještavamo vas da smo teška srca donijeli odluku o prestanku proizvodnje sladoleda. U poplavi emocija, jedino suvislo što možemo reći je HVALA! Hvala vam što ste sve ove godine podržavali naš rad, što ste nam omogućili da kvalitetno i pošteno radimo posao koji volimo. Iako nismo pronašli nikoga tko bi nastavio našim putem, odlazimo ponosni na proizvod koji smo stvorili i koji nam je donio toliko lijepih komentara, susreta i prijateljstava”, stoji u Facebook objavi tvrtke.

Zbog velike potražnje, prije sedam godina Medenko se krenuo prodavati i u specijaliziranim malim trgovinama, a uz one od čokolade, keksa, lipe i špinata, omiljeni među kupcima bili su i veganski.

PHOTOS BY: Instagram, Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.