Gradonacelnik_ubacuje_ZG_vrecicu_u_podzemni_spremnik

Tomašević najavio veće kontrole i kazne oko korištenja plavih vrećica

GREEN_300_listici_sredina

Evo kada kreću

Od početka listopada Zagrepčani moraju imati plave vrećice kroz koje plaćaju varijabilni dio cijene usluge odvoza otpada, a uskoro kreću pojačane kontrole.

Od ovog tjedna radnici Zagrebačke čistoće pojačano će kontrolirati korištenje plavih vrećica za miješani komunalni otpad. Najavio je to zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na redovitoj konferenciji za medije. Smatra kako je prošlo dovoljno vremena da se Zagrepčani priviknu na novi mode. “Ima dovoljno vrećica u trgovinama, doista nema nikakvog smisla da 60 ili 70 posto ljudi koriste plave vrećice, a ostatak ne i tako ne plaća varijabilni dio usluge odvoza otpada”, rekao je Tomašević.

Istaknuo je pritom da će komunalni redari provjeravati koriste li svi građani plave ZG vrećice za miješani komunalni otpad. Podsjetimo, od 1. listopada Zagrepčani moraju imati plave vrećice kroz koje plaćaju varijabilni dio cijene usluge odvoza otpada.

Tomašević je istaknuo da se od prošlog tjedna češće odvozi plastika i papir iz kontejnera u zgradama, a povećao se i broj takvih kontejnera. Odvoz je dosad bio svaka dva tjedna, zbog čega se na nekim mjestima nakupljalo previše otpada. Ujedno je najavio da će u siječnju početi provjere spremnika koji su još uvijek na javnim površinama, posebice onih gdje suvlasnici zgrada nisu s Čistoćom provjerili mogu li se maknuti s javnim površina ili ih treba staviti u boks.

 

PHOTOS BY: Screenshot, Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.