faširke od blitve naslovna

Svoj jelovnik osvježite faširancima od blitve: Jednostavni, ukusni i brzo gotovi

GREEN_300_listici_sredina

Povrće na meniju

Ako zimske temperature ne prelaze u minus, blitva se u vrtovima može naći i zimi. Možda ste takve sreće da dođe i do vašeg doma pa evo načina kako od nje pripremiti ukusne faširance.

Ako razmišljate kako obogatiti svoj tjedni jelovnik, faširanci od blitve idealno su osvježenje. Ukusni, a jednostavni za pripremu, namirnicu kao što je blitva, u kombinaciji s krumpirom, lukom, češnjakom i zobenim pahuljicama, dovest će do punine okusa.

Ako ih poslužite uz prilog – rižoto ili pire krumpir, faširanci od blitve bit će pun pogodak.

blitva

Sastojci
  • 500 g blitve
  • glavica luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 manji krumpir
  • 2 šalice zobenih pahuljica
  • 1 dcl jogurta
  • 2 jaja
  • prezle
  • papar
  • sol
  • crvena paprika
Priprema

Blitvu očistite od srčike i narežite na trakice. Narežite luk na kockice i sitno nasjeckajte češnjak. Popržite luk i češnjak na maslinovu ulju te dodajte naribani krumpir. Začinite solju i biberom i crvenom paprikom u prahu, miješajte 5 minuta pa dodajte blitvu. Miješajte na laganoj vatri dok blitva ne uvene. Maknite s peći i pustite da se malo ohladi. U posudi pomiješajte jaja i jogurt pa dodajte zobene pahuljice i posolite.

Ostavite 15-ak minuta da nabubre, a do tada će se dovoljno ohladiti smjesa s blitvom. Potom pomiješajte dvije smjese te od njih rukama izradite kuglice (ako je smjesa rijetka, dodajte još zobenih pahuljica). Svaku kuglicu “spljoštite” rukama i uvaljajte u prezle te potom pržite u ulju, s jedne i s druge strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

 

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.